Băile Felix și 1 Mai mizează pe creșterea numărului de turiști: “Vrem să fie un fel de Mamaia de Oradea” | Bihoreanul

Data:

spot_img

Băile Felix și 1 Mai prind viață. Gradul mediu de ocupare în Băile Felix era în creștere săptămâna trecută, spre 80%, în timp ce vârsta medie a vizitatorilor începea să coboare sub 39 de ani.

„Ținta noastră este ca, treptat, Băile Felix să devină o stațiune care să atragă tineri, un fel de Mamaia de Oradea”, spune Răzvan Pîrjol, directorul SC Turism Felix, cel mai mare operator turistic din cele două stațiuni.

Altădată stațiuni „bătrânești”, cu ștranduri obosite, salvate doar de calitatea curativă a apelor termo-minerale, și cu hoteluri cu aspect comunist, Băile Felix și Băile 1 Mai s-au schimbat la față. În ultimul deceniu, administrația locală și operatorii turistici au făcut investiții de peste 45 milioane euro. Zonele centrale ale celor două stațiuni au fost reabilitate cu bani europeni, aquaparkurile societăților President și Turism Felix au completat oferta de distracție, hotelurile mari, cum ar fi Termal, au fost reabilitate, iar altele noi au apărut.

Citește și: Clotilde Armand cere verificarea averilor judecătoarei Lia Savonea și a fratelui șefului ANI

În plus, anul viitor Primăria Sânmartin vrea să demareze amenajarea, la ieșirea din stațiune către Beiuș, a unui aquapark cu o capacitate de 5.000 de persoane, cel mai mare din regiune. Investiția, care ar urma să fie cofinanțată din fonduri europene, e estimată la 40 milioane euro. „Căutăm variante și pentru amenajarea unui parc de distracții”, declară primarul Cristian Laza.

Efectul investițiilor s-a văzut. În 2023, cele două stațiuni au depășit pentru prima oară pragul de 300.000 de vizitatori, iar la ediția de primăvară a Târgului de turism al României din acest an zona și-a întărit statutul de a doua destinație turistică din țară, după Litoral. „Sper ca anul acesta să atingem din nou recordul de vizitatori din 2023”, spune Laza.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related