Baloane și aplauze pentru pacienți și medici, la Timișoara

Data:

Ziua Mondială a Pacientului a fost marcată și la Timișoara. În fața Spitalului Județean Timișoara, cadrele medicale au lansat în aer baloane portocalii și și-au aplaudat colegii din linia I de luptă cu pandemia de coronavirus. Zeci de baloane colorate s-au înălțat în fața unității sanitare, în aplauzele celor prezenți. De asemenea, cadrele medicale au purtat banderole portocalii pe brațe pentru a marca această zi.

„Personal medical în siguranță, pacienți în siguranță”, acesta este sloganul din 2020 ales de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a marca pe 17 septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Tema a fost stabilită de OMS după ce “pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical, de la infecții asociate asistenței medicale, la stigmat, boli și chiar deces.

Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi