Băluță reface planșeul Unirii fără autorizație, Nicușor Dan dărâmă gardurile montate noaptea trecută

Data:

spot_img

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat luni dimineață că a început „lucrările de refacere din temelii” a planșeului de la Piața Unirii, distribuind imagini cu muncitori care montează noaptea garduri de protecție în zonă. „Lucrările” lui Băluță nu au autorizație de la Primăria Generală, așa că Nicușor Dan anunță că va demonta gardurile puse de primarul sectorului 4.

UPDATE Daniel Băluță anunță că are autorizație de construire de la colegul de partid, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. „Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Sectorului 3 în regim de urgență, a declarat primarul Sectorului 4”, Daniel Băluță, într-o conferință de presă.

În urmă cu zece zile, primarul Daniel Băluță anunța că se retrage din proiect, după ce Nicușor Dan a pus la îndoială expertiza primarului de la Sector 4 potrivit căreia planșeul Unirii este în pericol de prăbușire.

Între timp s-a răzgândit și noaptea, fără a anunța pe cineva, a montat garduri în centrul orașului.

Graba lui Băluță este motivată de „iminenta” prăbușire a plăcii de beton peste râul Dâmbovița. În replică, Nicușor Dan susține că lucrarea veche de 100 de ani nu are probleme și că nu a văzut vreo expertiză a planșeului.

Nicușor Dan vine cu Poliția Locală

Primarul general al Capitalei anunță că participă la ora 12:30 la „acțiunea Poliției Locale a Municipiului București de demontare a gardurilor amplasate ilegal de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii”.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1607067610165144

Pe de altă parte, Băluță are deja constructor ales pentru lucrarea de 1,1 miliarde de lei, bani de la Guvern, prin controversatul program „Anghel Saligny”. Este vorba de asocierea Erbașu – Concrete Solutions – BogArt, singurii ofertanți și constructorii preferați ai primarului Băluță.

Durata lucrărilor a fost estimată la 33 de luni (9 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru execuție), iar lucrările la planșeu erau programate să înceapă în prima parte a anului 2025.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reportaj în gările din România. Ați fost vreodată-n gară-n Filiași?

E o noapte caldă, cu lună plină. În piața...

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă o provocare fără precedent”

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă...

Marcel Ciolacu, supărat de un internaut care i-a ironizat postarea despre Băluță | Aktual24

Marcel Ciolacu, supărat de un internaut care i-a ironizat...

Portavocile propagandei pro-ruse | Puterea a Cincea

Portavocile propagandei pro-ruse. În plină perioadă a amenințărilor hibride...