Un reputat jurnalist, Liviu Avram, ne explică de ce un anumit ministru a devenit o țintă pentru presă. Liberalii vor să sprijine financiar mass-media, așa cum au procedat și anul trecut.

Acest ministru împreună cu alți colegi de partid s-au opus. Această cutezanță a declanșat campania de presă care va continuă până când acest ministru va pleca acasă.

Majoritatea televiziunilor difuzează în direct de la început până la final mitingurile politice ale unui partid care nu este nici extremist, nici xenofob și care nici nu practică fake news ca mod de comunicare cu alegătorii – același Liviu Avram ne spune cum, pentru un lider marcant al acestui partid, un studiu care spune că protecția prin portul măștilor este insuficientă devine ,,ineficientă” în traducerea acestui politician marcant al opoziției –  Interesul nu este la fel de mare atunci când ministrul care nu vrea să dea bani ca anul trecut mass-mediei are conferințe de presă.  

Scandalul de la spitalul Foișor confirmă ce ne spune domnul Liviu Avram. Și anume că totul trebuie să fie pus în ,,cârca” ministrului strâns la pungă. Directorul la acest spital asumat politic de către Primăria Capitalei știa de dimineață că spitalul va fi transformat în spital Covid și a refuzat să ia orice măsură până la ora 19.

În loc să se fie informate familiile pacienților din timp au fost informate hoardele de covidofili pentru a fi prezenți fără mască și cu chef de scandal la externările de urgență ale bolnavilor de la acest spital.

Românii care mor în număr impresionant în aceste zile au fost băgați la propriu în mormânt de minciunile proferate la televiziuni de emisiuni omagiale pentru covidofili.

Instituțiile statului au asistat indiferente la valul de ură împotriva românilor responsabili și împotriva medicilor și se comportă lamentabil atunci când este nevoie să impună respectarea regulilor sanitare.

Oferirea de spațiu de emisie covidofililor a încurajat românii să nu respecte regulile. Fiecare dintre noi cunoaște oameni care au murit de Covid pentru că au refuzat să se vaccineze sau pentru că au refuzat să poarte mască pentru că au încredere în propagandiștii urii prezenți la televizor.

Victimele covidofililor, după ce au luptat zile și nopți pentru o ultimă gură de oxigen, ajung în sicrie sigilate și așteaptă ca alți români să li se alăture în număr mare pentru că minciunile propagandiștilor covidofili au înlocuit adevărul științific. 

Să arunci bani în presă doar pentru a cumpăra indulgențe este imoral. Ajuți propaganda pentru dușmanul Covid care face mai mult rating și care va primi mai mulți bani decât presa serioasă. Ce se întâmpla de la începutul pandemiei în mass media este revoltător și incredibil.

Suntem în război și mass-media, care a primit bani de la statul român pentru a informa corect despre pandemie, acceptă propagarea unor minciuni care ucid oameni.    

Ca să cităm din fimul Wonderwoman 1984, în care găsim mult mai multe dovezi de înțelepciune decât în întregi emisiuni de propagandă covidofilă și antieuropeană, ,,nimic bun nu se naște din minciuni”, pentru că atunci când ții oamenii în fața televizorului cu știri despre frică și ură, oamenii ,, nu știu ce iei de la ei”.

Tot Wonderwoman, personaj cu o profunzime intelectuală cu mult peste ziariștii finanțați ca adevărate staruri rock din banii publici, ne spune că ,,poți avea doar adevărul” pentru că pentru orice ființă umană ,,adevărul este destul”.

Wonderwoman a înțeles că adaptarea la realitate implică suferință personală pentru un bine comun și că dorințele noastre care ignoră realitatea ne pot distruge viitorul tuturor. Este trist că este nevoie să ne sacrificăm în continuare pentru a limita pandemia.

Știm însă că, prin vaccinare și prin respectarea măsurilor de protecție sanitară, anul viitor vom reveni la viața de dinainte de pandemie.  
Războaiele politice purtate prin televiziuni ghiocel și prin troli pay per view nu sunt ale noastre. Războiul fiecăruia dintre noi este pentru lucrurile mici care ne ajută să trăim mai bine.

Ura față de ceilalți practicată de către vedete și politicieni ce se comportă ca staruri rock îi ajută pe ei să trăiască mai bine și pe noi să devenim din ce în ce mai săraci. Fiecare publicație și fiecare televiziune  are o anumită politică editorială.

Politica editorială în România, chiar dacă poate lua forma propagandei în vederea satisfacerii unor interese personale ale patronilor din mass-media, nu este afectată de sancțiuni aplicate de CNCD sau CNA – care se comportă ca o mamă iubitoare prin raport la campanii de linșaj mediatic sau prin raportare la proliferarea de fake news ca politică editorială – sau prin acțiuni în justiție.   

Presa este utilă democrației doar dacă în rândul său există suficienți oameni care își asumă martiriul de a fi independenți. Independența o evaluăm prin prisma gândirii marelui ziarist CP Scott, gândire reflectat în articolul din 5 mai 1921 despre 100 de ani de Manchester Guardian. Astfel, pentru C.P. Scott, presa este ,,un instrument de guvernare.

Se joacă cu mințile și conștiința oamenilor. Poate educa, stimula, ajuta sau poate face chiar opusul.” Cea mai importantă virtute a presei este independența și sufletul său dedicat misiunii sale de a disciplina comportamente utile social.

Misiunea sa este de aduna știri din surse  de încredere încât adevărul să nu fie neglijat. ,,Comentariul este liber, dar faptele sunt sacre. Propaganda, așa cum este ea numită, prin toate mijloacele este odioasă.”

Dacă spargem bani publici pentru a finanța producerea de plăcere pentru politicieni și troli favorabili Uniunii Sovietice, fără a stimula aflarea adevărului, acești bani sunt plătiți pentru nimic.

Și nu vorbim despre melodia formației Dire Straits și despre rockeri, ci despre finanțarea unor mașinării de propagandă dedicate intereselor personale ale patronilor și ratingului cu orice preț, în loc să stimulăm financiar doar jurnaliști însetați de adevăr și de dreptate.    

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.