marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterBani publici pentru competențe în robotică a elevilor reșițeni

Bani publici pentru competențe în robotică a elevilor reșițeni

Pentru elevii reșițeni inovația prezintă un punct de interes, dovadă fiind prezența în număr mare a acestora la cursurile de robotică organizate în școli.

Anul trecut, echipajele a trei școli din municipiu: Școala Gimnazială nr.8, Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, au participat la concursurile de robotică organizate la nivel național .

Din recunoștință și apreciere pentru inițiativa celor trei școli susnumite, Primăria Reșița alocă bugetul necesar pentru fiecare școală menționată în scopul extinderii acestui tip de acțiuni, pentru câte un grup de 24 de elevi și 2 coordonatori.

În prezent școlile derulează procedura proprie de achiziție a kit-urilor de roboți, și vor demara foarte curând activitate a cu elevii, și în paralel pregătirea profesorilor coordonatori.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE