Banii din Programul „Anghel Saligny”, împărțiți pe criterii politice la Iași

Data:

Alocările prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” respectă la virgulă procentele de la ultimele alegeri locale, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Iaşi.

Ba chiar, la Iaşi le-au depăşit: comunele controlate de PNL, de exemplu, au primit mai mult de jumătate din banii alocaţi judeţului. PSD a primit circa 40% din bani, iar USR – 3%. Craiova este localitatea care a avut cel mai mare succes din ţară la aprobarea proiectelor, cu 31 aprobate din 31 depuse. Municipiul Iaşi are doar 2 aprobate din 22 depuse.

La nu mai puţin de 50 de miliarde de lei se ridică zestrea Programului Naţional de Investiţii, bani care au fost împărţiţi până luna trecută aproape tuturor primăriilor din ţară care au trimis la Bucureşti proiecte pentru finanţare. Cererea a fost de aproape trei ori mai mare. Banii sunt destinaţi exclusiv pentru modernizarea drumurilor şi a reţelelor de apă şi canalizare.

O primă problemă este că înscrierea solicitărilor s-a făcut în perioada 23 septembrie – 8 noiembrie 2021. Unele administraţii locale, inclusiv din Iaşi, au dat deja drumul la licitaţii, de teamă ca preţurile mereu în creştere să nu depăşească bugetul alocat.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Hocus-pocus cu refugiați: Unde se duc copiii ucraineni când se duc?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...