joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziPoliticăBarna: Nu ne jucăm cu demisiile. Nu suntem un partid care face...

Barna: Nu ne jucăm cu demisiile. Nu suntem un partid care face bambilici cu demisii depuse şi retrase

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna exclude ipoteza retragerii demisiilor din partea miniştrilor USR PLUS.

„Demisiile au fost anunţate ieri seară şi depuse în această dimineaţă la Cabinetul premierului, în deplină asumare şi în deplină responsabilitate. Acest cabinet Florin Cîţu a expirat. Rolul de premier pentru România al lui Florin Cîţu a expirat, dintr-un motiv foarte simplu: nu are competenţa necesară să conducă această coaliţie. Nu ne jucăm cu demisiile. Nu suntem un partid care face bambilici cu demisii depuse şi retrase. Aceste demisii sunt depuse legal, olograf – aşa cum am văzut că este aşteptarea echipei Florin Cîţu din PNL – aşteptăm ca ele să fie procesate. Cele 45 de zile au început să curgă”, a declarat Dan Barna.

Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că va accepta demisiile miniştrilor USR PLUS atunci când le va primi.

„Este dreptul şi atributul premierului să decidă cum îşi structurează Cabinetul. Miniştrii – cei care au fost votaţi de Parlament, cei care constituie structura politică a Cabinetului – şi-au înaintat demisiile tocmai pentru că am spus că vom merge până la capăt şi am făcut acest lucru”, a adăugat Dan Barna.

Acesta a mai spus că „blocarea” moţiunii de cenzură reprezintă un „abuz asupra democraţiei, fără precedent” în istoria României şi că aceasta trebuie supusă votului.

„Faptul că noua majoritate, Cîţu-Ciolacu blochează dreptul la moţiune de cenzură al unor parlamentari – un lucru despre care Curtea Constituţională a spus în repetate rânduri că este un drept definit explicit, un drept constituţional care este încălcat în mod grosier în aceste zile – arată că, într-adevăr, avem în momentul de faţă o majoritate Cîţu-Ciolacu care ucide, prin fiecare neprezentare la şedinţa Biroului Permanent, statul de drept din România”, a adăugat liderul USRPLUS.

La rândul său, premierul a spus că analizează situaţia politică actuală în contextul demisiilor miniștrilor USRPLUS.

„Daţi-mi voie să analizez întâi situaţia şi după aceea o să vin cu un răspuns. Când am un răspuns, o să vin, dar în momentul ăsta încă analizez situaţia politică în care ne aflăm. Când o să iau decizia, o să vă anunţ. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu, în continuare, mizez pe o guvernare de dreapta în România”, a conchis Florin Cîțu.

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE