joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterBarna: Sectorul privat nu poate ţine la nesfârşit în spate un sector...

Barna: Sectorul privat nu poate ţine la nesfârşit în spate un sector public supradimensionat

Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte al USR-PLUS, a atras atenţia marţi, într-o emisiune B1 TV, că este nevoie de o reformă profundă în administraţia publică centrală şi locală, pentru ca banii românilor să nu mai fie risipiţi.

Potrivit oficialului, sunt structuri ale statului care se confruntă cu o lipsă de personal acută, dar şi multe altele cu destui angajaţi care vin la serviciu doar să-şi ia salariile. Mai sunt, de asemenea, structuri cu un rol atât de mic încât pot fi desfiinţate şi activitatea lor preluată de altele.

Barna a insistat că nu e vorba aici despre a da oameni afară şi a reduce numărul de bugetari, ci de a eficientiza întreg sistemul, ca românii să beneficieze de servicii de calitate şi rapide.

„Aici situaţia e complicată pentru că ai, pe de o parte, structuri din ministere unde lucrează trei – patru persoane şi pe stat apar 20. Oamenii ştiu foarte bine… Sunt poziţii în care se trece o dată pe lună sau nici măcar. Acum cu pandemia nici atât.

Sunt alte zone şi structuri unde e lipsă de personal şi lipsă majoră de resurse umane pentru a putea furniza un serviciu de calitate. A fost şi azi întrebarea dacă rămân oameni pe drumuri. Orice funcţionar al statului competent, care vrea să muncească, care are abilităţile necesare nu e în pericol, dar ştim şi avem exemplu de numeroase persoane care nu au nicio legătură cu lucratul la stat altul decât încasatul unui salariu”, a afirmat Barna.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE