sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterBăsescu: "Starea de alertă" e un atac la Constituţie. Justiţia a început...

Băsescu: „Starea de alertă” e un atac la Constituţie. Justiţia a început să anuleze rând pe rând măsurile de carantinare

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că drepturile fundamentale ale românilor nu pot fi limitate temporar prin instituirea stării de alertă, care nici măcar nu este prevăzută în Constituţie, ci trebuie ca şeful statului Klaus Iohannis să îşi asume responsabilitatea şi să decreteze starea de urgenţă.

„Respectaţi Constituţia! Am spus în mod repetat că ‘Starea de alertă’ este un atac la Constituţie. Justiţia a început să anuleze rând pe rând, măsurile de carantinare, de închidere a şcolilor sau a restaurantelor. Problema este că aceste procese vor continua să facă harcea-parcea măsurile şi aşa slabe şi întârziate luate de guvern. Nu poţi să interzici sau să limitezi drepturi fundamentale prin ordin al ‘comandantului operaţiunii’ în baza declarării ‘stării de alertă'”, a afirmat Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit fostului şef de stat, starea de alertă nu este prevăzută în Constituţie, în timp ce drepturile cetăţenilor români sunt garantate de Constituţie în nu mai puţin de 39 articole (de la 15 la 54).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE