joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăInvestigațiiBătălia de-o viață a lui Feodor Poliacu pentru 200 mp. Dubla măsură...

Bătălia de-o viață a lui Feodor Poliacu pentru 200 mp. Dubla măsură a Primăriei: mumă pentru imobiliari, ciumă pentru omul simplu

Un ieșean căruia regimul comunist i-a confiscat un sfert dintr-un teren situat în centrul orașului îl revendică acum de la Primărie, fără succes. Feodor Poliacu povestește cum 200 de mp din curte i-au dispărut în câteva ore, când a fost făcută strada Uranus (în prezent Profesor Anton Șesan). A găsit singur o bucată de teren care să îi fie dată în compensație, dar Primăria Iași nu-l bagă în seamă.

Regimul comunist a transformat 1.153 mp în 780 mp

În 1960, socrii lui Feodor Poliacu dețineau 1.153 mp de teren pe strada Măcelari nr. 3. Este denumirea veche a străzii ce mai târziu a avut o prelungire: Uranus. Au depus documentație la Primărie să își facă acolo casă, dar autoritățile vremii au respins cererea. Mahalaua era în transformare, urma să apară acolo Institutul de Încercări Seismice (actualul INCD Urban INCERC).

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE