joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterBătălia pentru un loc de parcare: la Iași, cel mai scump. La...

Bătălia pentru un loc de parcare: la Iași, cel mai scump. La Timișoara e gratis. La București crește

Taxele pentru parcarea de reședință sunt în creștere în marile orașe din România. Primarii din București au anunțat mărirea consistentă a tarifelor, iar discuții sunt și la Timișoara sau Constanța. Cele mai mari taxe sunt în Iași.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că a cerut Consiliului General al Municipiului București să mărească taxa anuală de parcare în oraș. 

În prezent, în funcție de sector, un bucureștean plătește între 60 și 80 de lei anual pentru un loc de parchare închiriat de la primării. Ciprian Ciucu a menționat că  taxă mai apropiată de realitate ar fi de 100 de euro, respectiv circa 500 de lei. 

Banii ar urma să fie folosiți pentru amenjarea de noi locuri de parcare.. 

„Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări! (…) Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Discuțiile privind taxele mici pentru parcarea de reședință în București au loc și în sectoarele 1 și 2. 

În Sectorul 1, un loc poate fi închiriat cu 76 de lei pe an. Primarul Clotilde Armand a anunțat un nou sistem de taxare. Potrivit unei propuneri făcute de edil, prețurile ar urma să crească de opt ori. Astfel, dacă un locatar vrea să închirieze de la Primărie un loc non stop, ar urma să plătească 600 de lei.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE