Bătrânii din azilurile groazei erau drogați „ca să doarmă 15 ore”, iar hainele le erau stropite cu insecticide

Data:

spot_img

Referatul de arestare al procurorilor DIICOT în dosarul „Lagărele” Ilfovului conține o serie de elemente care subliniază tratamentele inumane la care au fost supuse victimele, transmit jurnaliștii Buletin de București care au publicat, împreună cu Centrul de Investigații Media, ancheta de presă de la care a pornit investigația procurorilor.

Dincolo de înfometare, batjocură și exploatarea financiară, victimele au fost sedate, deși acuzau dureri abdominale iar insecticidele pentru ploșnițe și păduchi au fost date după ureche, inclusiv pe hainele celor internați.

Un asistent medical generalist de la unul dintre centrele vizate de oamenii legii “a acționat contrar jurământului depus în calitate de asistent medical generalist, întrucât fiind deranjată de faptul că o beneficiară a centrului i-a solicitat un consult, acuzând probleme cu stomacul, a pedepsit-o pe aceasta prin aceea că i-a oferit acelei beneficiare o pastilă de Diazepam (un sedativ puternic) mințind-o că îi oferă o pastilă pentru afecțiuni digestive”, se arată în referatul procurorilor.

Citește și EXCLUSIV Cum se ascund abuzurile în centrele de protecție socială ale statului: angajații nu mai au voie să vorbească cu presa

Potrivit martorilor, pacienta “s-a dus la XXX că o doare burta iar asistenta i-a zis că îi va da un Metroclopramid. I-a dat o pastilă, după care, beneficiara a avut o discuție cu asistentul social Dana care i-a dat un sandviș. […]

Am asistat la un episod în care Roxana a spus că îi era rău și am solicitat asistentei să vină să o consulte.

Asistenta a văzut că are parametrii buni și a acuzat-o că se preface și i-a spus că îi aduce o pastilă de Metroclopramid.

Roxana Maria a luat pastila și la câteva minute i-am oferit o plăcintă și, până să apuce să termine de mâncat, Roxana Maria a devenit somnolentă și a adormit cu mâncarea în gură. Mi-a spus până să adoarmă că a primit Diazepam și o să doarmă 15 ore”.

De asemenea, din cauza igienei precare, centrele de asistență socială privată se confruntau cu episoade frecvente de infestare cu insecte.

În multe cazuri, serviciile de deratizare, dezinfecție și dezinsecție erau formale iar angajații aplicau tratamente chimice cu substanțe care nu se găsesc în comerț ci trebuie folosite doar de personal specializat de la firme autorizate.

Mai multe, în Buletin de București.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Buletin de București

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. Nu gasesc cuvinte ,nu reusesc sa formulez nici macar o expresie ,pt.prima data in cei 45 de ani pe care II am ,sunt blocata……as putea sa spun multe dar nu reusesc sa formulez nimic ……farà cuvinte …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...