joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterBeatrice Rancea, suspendată la Iași și București. Detaliile „picante” din jurul cazului

Beatrice Rancea, suspendată la Iași și București. Detaliile „picante” din jurul cazului

După mai bine de 10 ani, Beatrice Rancea a pierdut posibilitatea de a mai conduce atât Opera Naţională Română Iaşi, cât şi pe cea din Bucureşti. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a dispus ieri, ca Beatrice Rancea să fie suspendată pe perioada controlului judiciar cerut de DIICOT. 

„Ministerul Culturii va respecta toate procedurile legale cât timp eu am în responsabilitate mandatul acestui minister. Asigur atât angajaţii Operei Naţionale Iaşi, cât şi publicul ieşean că vom urma paşii necesari pentru ca activitatea instituţiei să nu fie perturbată de această anchetă şi de măsurile ce se impun”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Dosarul DIICOT, ca şi acuzare este susţinut inclusiv de raportul Curţii de Conturi Iaşi. Beatrice Rancea a contestat ieri măsura controlului judiciar, axându-se însă doar pe procedura aplicată domiciliului. Cu alte cuvinte, Beatrice Rancea a renunţat la vila din zona Bucium şi a cărei chirie este plătită cu aproximativ 900 de euro, solicitând să revină la locuinţa sa de domiciliu din Bucureşti.

Adeverinţă de studii ciudată

Dincolo de acuzele căreia îi sunt aduse expres lui Beatrice Rancea şi pe care Ziarul de Iaşi le-a detaliat, există şi fapte pentru care, numele ei este ataşat şi de alte nume aflate la dosar. Un exemplu este cel al Mădălinei Minculescu, fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, solist al trupei Irirs, care, din 2016, a ocupat succesiv poziţia de asistent regie şi producător delegat.

Aici, un mare semn de întrebare îl ridică actul care dovedeşte competenţele ei. Mai exact, în urma scandalurilor apărute în media, dar şi în spaţiul public, Mădălina Minculescu a depus foarte târziu la dosar o adeverinţă de la Liceul German din Bucureşti care ar atesta absolvirea celor 12 clase, încununate de absolvirea bacalaureatului.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE