BEC a decis. Se reiau alegerile la Costinești | Info Sud-Est

Data:

BEC a decis. Se reiau alegerile la Costinești. Acestea vor avea loc în data de 7 iulie 2024, conform hotărârii luate de Biroul Electoral Central (BEC), marți.

BEC (Biroul Electoral Central) a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de primar în Costinești, depusă de PSD. Până la decizia BEC (Biroul Electoral Central), la Costinești voturile au fost numărate de mai multe ori.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Câștigătorul social-democrat avea doar un vot în plus

Ultimele rezultate arătau că Gheorghe Mechenici, candidatul Partidului Național Liberal, fusese desemnat câștigător la un vot distanță de candidatul PSD, Dumitru Jianu. Inițial, câștigător era social-democratul, care avea un vot în plus.

BEC (Biroul Electoral Central) a respins, în primă fază, cererea de anulare a alegerilor de la Costinești, făcută de PSD, la data de 15 iunie 2024.

Un cetățean ucrainean a votat fără a avea dreptul. În prima fază, erau informații că doi cetățeni ar fi votat fără a avea dreptul. Unul dintre ei avea și cetățenia unui stat UE, precizau atunci reprezentanții BEJ (Biroul Electoral Județean) Constanța.

Doi cetățeni ucraineni au votat, deși nu aveau dreptul

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Pe o listă suplimentară pentru alegerile locale din Costinești figura și un cetățean cu domiciliul în Drobeta Turnu-Severin, se mai arăta în hotărârea luată de Biroul Electoral Costinești.

La două zile după închiderea urnelor, Vlad Jipa, purtător de cuvânt al BEJ (Biroul Electoral Județean) Constanța, preciza că doi cetățeni ucraineni au votat, deși nu aveau dreptul.

Continuarea în Info Sud-Est

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Elena Lasconi: Auditul membrilor este imperativ

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: info-sud-est.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related