BEC confirmă abuzul primarului din Petroșani împotriva contracandidaților săi. Le-a încălcat dreptul la publicitate electorală | Gazeta de Dimineață

Data:

spot_img

Biroul Electoral Central confirmă, prin Hotărârea 137 H din 14 mai 2024, abuzul săvârșit de primarul municipiului Petroșani împotriva candidaților la alegerilor locale din data 9 iunie 2024. Și nu este vorba doar despre candidații la Primăria sau Consiliul Local al municipiului, ci și despre cei pentru autoritatea județeană, respectiv Consiliul Județean sau președinte al Consiliului Județean.

Primarul avea obligația, prin lege, să asigure cadrul corespunzător, echitabil și echilibrat, pentru afișajul electoral. În altă ordine de idei, același primar trebuia să stabilească echidistant liberul acces la informare tuturor cetățenilor din municipiu, indiferent de zona în care locuiesc.

Nu numai că nu a făcut asta, dar a și făcut reclamație la biroul electoral de circumscripție prin care indică încălcarea legii candidaților care aveau mai mult de un afiș pe panouri. Membrii Biroului Electoral local, care își are sediu în primărie, au votat și dispus înlăturarea afișelor.

Când nu cunoști limba și contextul, interpretezi legi, încălcându-le

Instituțiile statului, însărcinate cu respectarea legii și protejarea cetățenilor, i-au permis primarului din Petroșani să-i hărțuiască pe acei candidați care nu au aceeași orientare politică cu el. ȘI primarul Tiberiu Iacob-Ridzi nu a ratat oportunitatea.

Citește și: Remus Ștefureac (INSCOP), cu privire la sondaje: „Tentativele de manipulare se întorc împotriva celor care le inițiază”

Primul semn a venit odată cu stabilirea celor 12 locuri de afișaj electoral (vezi foto – nr.) cu câte 2 aviziere, fără ca acestea să indice pentru ce tip de candidatura sunt. Niște placaje prinse cu sârmă de gardurile firmelor private sau susținute în ”niște picioare de lemn neasigurate” Locuri stabilite fără o strategie care să asigure libera informare a cetățenilor.

După ce le-a servit o mostră de ”mod de guvernare pe principiul: eu sunt legea”, a trecut la nivelul următor. A făcut plângeri contracandidaților pe motiv că nu respectă legea 115/2015 care stipulează că pe fiecare panou trebuie să existe un singur afiș. Toată lumea a înțeles că este vorba de un singur afiș pe candidatură, doar echipa primarului și cei din biroul electoral de circumscripție nu au vrut să accepte acest aspect legislativ.

Continuarea în Gazeta de Dimineață!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: gddhd.ro

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sentința exemplară a judecătorului în cazul unui tată pedofil | Reporter de Iași

Sentința exemplară a judecătorului în cazul unui tată pedofil....

Afacere cu abonamente false de transport. Imaginea primarului Florin Birta a fost folosită de escroci | Bihoreanul

Afacere cu abonamente false de transport. Imaginea primarului Florin...