BEC: O persoană care este propusă pe lista unui partid, indiferent că deține sau nu calitatea de membru, nu este candidat independent

Data:

spot_img

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, vineri, o hotărâre potrivit căreia „o persoană care este propusă pe lista unui partid politic/alianță politică și acceptă candidatura, indiferent că deține sau nu calitatea de membru al partidului politic/alianței politice respective, nu este candidat independent și nu are o candidatură independentă”.

Decizia BEC vine ca urmare a solicitării făcute de PNL pentru a cere lămuriri față de modificarea legislativă care i-ar fi permis președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare pe lista liberalilor.

Comunicatul BEC:

„Având în vedere competența legală de aplicare unitară a dispozițiilor legale privitoare la alegeri și de asigurare a interpretării unitare a prevederilor acestora, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 (BEC) a adoptat, în ședința din 27 septembrie a.c., o Hotărâre privind interpretarea prevederilor art. 52 alin. (5) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare.

Conform hotărârii, candidatul independent este orice persoană care se autopropune și nu candidează pe lista unui partid politic/alianță politică, având o candidatură independentă. O persoană care este propusă pe lista unui partid politic/alianță politică și acceptă candidatura, indiferent că deține sau nu calitatea de membru al partidului politic/alianței politice respective, nu este candidat independent și nu are o candidatură independentă.

Textul integral al Hotărârii Biroului Electoral Central poate fi consultat pe pagina de internet https://parlamentare2024.bec.ro/ și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.”

Puteți citi AICI hotărârea oficială a Biroului Electoral Central.

Citește și: Atacuri cu drone la granița Ucrainei cu România. Patru aeronave trimise să monitorizeze situația

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Radu Tuta / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Atacuri cu drone la granița Ucrainei cu România. Patru aeronave trimise să monitorizeze situația

Atacuri cu drone la graniţa Ucrainei cu România. Ministerul...

Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Armenia și Azerbaidjan negociază un tratat de pace după...

CSM a schimbat magistratul din Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni cu fiica unui fost senator PSD

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)...