duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateBELARUS Represiune violentă pe străzile din Minsk. Cea mai violentă zi de...

BELARUS Represiune violentă pe străzile din Minsk. Cea mai violentă zi de la începutul manifestațiilor

Poliția din Belarus a folosit duminică tunuri de apă și grenade asurzitoare pentru a dispersa manifestanții adunați la Minsk pentru a protesta față de realegerea controversată a președintelui Alexandr Lukashenko, relatează AFP.

Presa independentă din Belarus a transmis imagini cu arestări brutale în centrul Minskului. Pare a fi ziua cu represiunea cea mai violentă a unei manifestații din capitala Belarusului, de la mijlocul lunii august.

Водометы и дубинки применяют на проспекте Машерова

Conform agenției Interfax, citată de Reuters, totul a început duminică dimineață când au fost reținuți 50 de protestatari în Minsk, după confruntări cu poliția.

Un dictator care se lasă cu greu convins să plece – Istoria evenimentelor din Belarus

Belarusul, o fostă republică sovietică cu o populație de 9,5 milioane, se confruntă cu proteste masive de la alegerile prezidențiale de pe 9 august despre care opoziția spune că au fost fraudate de către Alexandr Lukașenko.

De la alegeri, zeci de mii de oameni s-au adunat în fiecare duminică pe străzile din Minsk pentru a cere demisia sa și a cere tragerea la răspundere a celor vinovați de reprimarea violentă primelor proteste post-electorale, care au lăsat cel puțin trei morți, zeci de răniți. Peste 13.000 de persoane au fost reţinute de la începutul protestelor, însă unele au fost eliberate până acum, potrivit Reuters.

Candidatul opoziției, Svetlana Tihanovskaia, a spus că este adevărata câștigătoare a scrutinului și a cerut alegeri libere. Ulterior, ea a plecat din țară.
Uniunea Europeană și SUA au refuzat să recunoască rezultatul oficial al scrutinului prezidențial.

Sâmbătă, Lukașenko a făcut o mutare neașteptată, despre care opozanții spun că e un semn de slăbiciune, a ținut o întâlnire cu liderii opoziției deținuți într-o închisoare din Minsk.

Presa de stat a susținut că Lukașenko a convocat reuniunea pentru a discuta despre reforma constituțională cu opozanții săi care sunt închiși.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE