Belize, bijuteria verde a Caraibelor

Data:

spot_img

Belize, bijuteria verde a Caraibelor, este o țară mică situată în America Centrală, mărginită de Marea Caraibelor, un loc de o frumusețe rară.

Însă, pe cât de încântătoare este natura, pe atât de precauți trebuie să fie turiștii, cărora li se recomandă să evite anumite zone ale frumosului Belize.

Viorica Bold relatează experiența sa turistică, într-un reportaj publicat în sitiridindiaspora.ro, o poveste care trădează discrepanțele dintre viața cetățeanului din Belize și experiența turistului străin, care se bucură de paradisul din Caraibe. Redăm povestea turiștilor români:

Citește și: Forumul Judecătorilor din România (AFJR) renunță la dialogul cu Comisia Europeană pe care o acuză de înțelegeri politice

Belize, o experiență extremă

În Belize City am petrecut puțin (aproape două zile) și am ajuns fără să știu în acea zonă de sud a orașului, unde nu e recomandat să mergi dacă ești străin, deoarece poate fi periculos chiar și pe timp de zi.

Am ajuns în autogara din zonă cu un taxi chemat de gazda la care stătusem. Șoferul ne-a spus că e important să fim atenți cu cine povestim și să nu ne aventurăm neapărat prin piața de lângă.

Dacă așteptăm autobuzul la peron nu ar trebui să fie neapărat o problemă. A insistat să ne dea rest exact, nu a acceptat bacșiș și ne-a lăsat un număr de telefon în caz că avem nevoie de ajutor.

Citește și: Tribunalul Iași a decis că onoarea fostului rector și ministru Tudorel Toader face 10.000 de lei. El ceruse 2 milioane

Eram doi oameni nu neapărat inconștienți, poate mai mult umblați în zone extreme decât turiștii clasici și cu o oarecare experiență în a ne face una cu peisajul.

Am cumpărat bilet de unde mi s-a spus de către cei care controlau traficul de călători din clădirea mică și aglomerată și anume de la un domn care stătea la o masă de lemn pe un hol îngust și întunecos (…). ”

Continuarea în Știri din Diaspora

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Belize / orifaphoto)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Străinii iubesc Timișoara. Ce scrie presa internațională despre „mica Vienă a Europei” | Banatul Azi

Străinii iubesc Timișoara. Ce scrie presa internațională despre „mica...

Hotelul Minerva a fost cumpărat de Primăria Craiova | Reporter 24

Hotelul Minerva a fost cumpărat de Primăria Craiova, anunță...

Vacanțele românilor: confortul mașinii personale și preferința pentru rezervările online

Vacanțele românilor: confortul mașinii personale și preferința pentru rezervările...

Şurile gospodăriilor săseşti din satul Archita, în pericol | FOTO

Şurile gospodăriilor săseşti din satul Archita, în pericol. Acestea...