Bercea Mondial, din nou în libertate. A fost eliberat condiţionat din închisoare

Data:

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis, joi, eliberarea condiţionată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Bercea era încarcerat din anul 2020, când a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra fostului viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei. Anghel a cerut eliberarea condiţionată, însă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin i-a respins solicitare. Acesta a contestat decizia iar, joi, Tribunalul Mehedinţi i-a admis-o, fiind o hotărâre definitivă.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiul său Laurenţiu au fost implicaţi în luna ianuarie  2009 într-un conflict cu fostul viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei, şi un prieten al acestuia, Adrian Văduva. În urma scandalului, Matei şi Văduva au fost la un pas de moarte. Conflictul între cei doi şi clanul Bercea a izbucnit pe strada Piteşti, în faţa unui imobil ce aparţine lui Bercea Mondial.

Valeriu Matei şi prietenul său au mers la locuinţa lui Bercea pentru a purta o discuţie.

„În perioada în care am fost viceprimarul Slatinei am demarat o acţiune pentru stoparea lucrărilor din Slatina pe care Bercea le efectua fără autorizaţie de construire. Anul trecut, am vândut 300 mp în municipiu unei persoane. Aceasta cred că i-a vândut terenul lui Bercea. În urmă cu două săptămâni, am primit o documentaţie de la Primăria Municipiului Slatina, ca răspuns la o cerere prin care eu aş fi solicitat autorizaţie pentru construirea unei case pe terenul pe care îl vândusem. Bercea m-a sunat să mă duc să îi dau documentele şi mi-a spus că el solicitase primăriei actele respective”, declara, la acea vreme, Valeriu Matei.

Valeriu Matei a povestit şi cum a decurs întâlnirea cu interlopii

„A scos cuţitul şi a vrut să mi-l înfigă în piept! M-am ferit şi m-a lovit în umărul stâng. După aceea, unul dintre fiii lui a venit (cu maşina – n.r.) pe sens invers. Celălalt fiu al lui Bercea (Marian – n.r.) m-a lovit cu bâta. Vecinului meu (Adrian Văduva – n.r.) i-au rupt piciorul”, a mai declarat Matei.

El a explicat că toate aceste lucruri se pot dovedi şi că scandalul a fost filmat de două camere de supraveghere ale unei firme din zonă.

„Există înregistrări pe două camere de supraveghere ale unei spălătorii din zonă. Apoi, sunt şi cele de la benzinărie, pentru că au venit şi acolo după mine”, a mai afirmat fostul viceprimar.

De teamă să nu fie şi el rănit, Adrian Văduva a folosit un pistol cu gaze, deţinut legal, spun poliţiştii, cu care a tras mai multe focuri de armă în plan vertical. În acel moment, un băiat al lui Bercea, Laurenţiu Anghel, s-a urcat la volanul maşinii sale, un autoturism Skoda Octavia, şi l-a lovit pe Văduva.

Văduva a fost transportat la spital, unde medicii l-au operat de urgenţă. Potrivit cadrelor medicale, acesta a suferit o fractură deschisă la piciorul stâng. El şi Matei au rămas internaţi în spital.

Membrii clanului au fost cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt  pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Ulterior, Parchetul a hotărât neînceperea urmăririi penale împotriva învinuiţilor din dosarul „Bercea-Matei“. Dosarul a fost redeschis de procurorii din cadrul Parchetului General, în 2018, titrează REPORTER24.INFO.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum Să Integrați CBD în Rutina Zilnică: Sugestii și Modele de Consum

CBD-ul, sau cannabidiolul, a devenit o opțiune populară pentru...

Spitalul de Urgență Craiova va folosi inteligența artificială pentru programările în Ambulatoriu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova va folosi inteligența...

Storurile romane sunt elemente esențiale în crearea unui ambient confortabil

Storurile romane sunt elemente esențiale în crearea unui ambient confortabil

Ar trebui să se închidă supermarketurile în weekend? O dezbatere despre drepturi și nevoi

Ar trebui să se închidă supermarketurile în weekend? Opinia...