luni, 29 noiembrie 2021
AcasăÎn lumeDe ce moldovenii iau cu asalt Berlinul: legislația Germaniei față de solicitanții...

De ce moldovenii iau cu asalt Berlinul: legislația Germaniei față de solicitanții de azil le permite să beneficieze de facilități

Potrivit Deutsche Welle, în ultima perioadă tot mai mulți moldovenii solicită azil în capitala Germaniei, Berlin. Doar în luna septembrie 2021 au fost înregistrate peste 600 de cereri.

„Oranienburger Strasse 285. La această adresă din cartierul Reinickendorf, din nordul Berlinului, poți vedea multe autobuze cu numere moldovenești. Aici se află centrul de primire și înregistrare iniţială a celor care solicită statutul de refugiat. După două zile de drum, aici sosesc zeci de cetățeni ai Republicii Moldova cu solicitarea de azil în Germania”.

Moldovenii continuă să vină la Berlin

Așa începe un reportaj realizat de redacția rusă a Deutsche Welle, care descrie acest fenomen, devenit subiect de presă în Berlin și care a generat o mulțime de știri false. Moldovenii continuă să vină la Berlin, iar principalul motiv ar fi legislația îngăduitoare a Germaniei față de solicitanții de azil, care le permite moldovenilor să beneficieze de facilități cum ar fi, bani de buzunar.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE