Bicentenarul nașterii lui Avram Iancu, sărbătorit la Oradea | Crișana

Data:

spot_img

Bicentenarul nașterii lui Avram Iancu, sărbătorit la Oradea, duminică, 23 iunie, începând cu ora ora 9:30.

O serie de surprize au fost pregătite pentru duminică cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, simbol al luptei pentru dreptate, libertate și identitate națională.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Primăria Oradea, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Oradea, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” Oradea, cu sprijinul Fundației pentru Protejarea Monumentelor Istorice din județul Bihor.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

În acest an aniversar, cu mândrie și recunoștință, se va sărbători una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei noastre naționale:

  • Avram Iancu – un lider de seamă al Revoluției de la 1848 din Transilvania, care, prin curajul și determinarea sa, a devenit un adevărat model de patriotism și devotament pentru țară.

Programul manifestărilor pregătite pentru duminică, 23 iunie, este următorul:

  • în Parcul Traian, la Bustul lui Avram Iancu, de la ora 9:30 va avea loc primirea invitaților;
  • 10:00-11:00 – ceremonial militar-religios la bustul Eroului Național – Parcul Traian; primirea oficialităților și salutul drapelului de luptă, intonarea imnului de stat al României, cuvânt de întâmpinare, Tedeum, în memoria Eroului Național Avram Iancu, alocuțiuni, depunere de buchete de flori, defilarea detașamentului de onoare;
  • între orele 11:00-11:30 – deplasare la Primăria Municipiului Oradea;
  • 11:30-13:30 – simpozion- „Bicentenar Avram Iancu”, în Sala Mare a Primariei Oradea, intonarea Imnului de stat, imnul Societății Cultural Patriotice Avram Iancu, deschiderea simpozionului – gen.bg.(r)Grigore Bartoș, simpozion – coordonator, prof. univ. dr. Mihai Drecin, lansarea Revistei „Identitatea Națională”, scurt moment artistic;

Citește și: Românii nu se tem de rujeolă, o boală extrem de contagioasă și mortală

  • 13:30 – încheierea evenimentului;
  • 19:00 – 19:30, popas la placa comemorativă „Avram Iancu” – întâlnire cu Societatea Cultural Patriotică Avram Iancu și cu Corul Avram Iancu Beiuș, depunere de flori  (strada  V. Alecsandri, nr. 8).

Continuarea în Crișana

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Concert folcloric Bicentenar „Avram Iancu”)

spot_imgspot_img
Crișana
Crișanahttps://www.crisana.ro/
Crișana este cea mai veche publicație de limba română din această parte a țării, cu o apariție neîntreruptă din 1945 și până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related