Biden ar fi ignorat recomandările Pentagonului legate de Afganistan

Data:

Potrivit G4Media, președintele Joe Biden a decis să retragă toate forțele americane din Afganistan până la 31 august în ciuda recomandărilor făcute de șefii Departamentului Apărării, care i-au spus că aproximativ 2.000 de soldați ar fi trebuit să rămână în țara asiatică pentru a evita colapsul acesteia.

Declarațiile liderilor de la Pentagon, făcute marți în timpul unei audieri în Congresul de la Washington, contrazic afirmațiile anterioare ale lui Biden potrivit cărora nimeni nu i-ar fi spus acest lucru și par să confirme că liderul de la Casa Albă poartă cea mai mare responsabilitate pentru dezastrul care a însoțit retragerea americană din Afganistan.

Atât generalul Mark Milley, șeful Statului Major, cât și generalul Frank McKenzie, șeful Comandamentului Central al SUA, au declarat în timpul audierilor de pe Capitol Hill că decizia președintelui Biden de a retrage toate trupele din Afganistan a fost luată împotriva recomandărilor pe care ei le făcuseră.

Ambii generali au declarat că i-au spus liderului de la Casa Albă că aproximativ 2.000 de soldați ar fi trebuit să rămână în Afganistan.

Aticolul integral, pe G4Media!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziţii DNA la CJ Gorj în legătură cu încheierea unor contracte din bani publici

Percheziţii DNA la CJ Gorj. Procurorii anticorupție efectuează joi...

Cauza exploziei la blocul din Craiova, o posibilă acumulare de gaze

Cauza exploziei la blocul din Craiova, în urma căreia...

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută de IKEA în Iași | Ziarul de Iași

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută...