Biden i s-a adresat lui Zelenski cu „președintele Putin”, la summitul NATO, unde liderul ucrainean a fost invitat de onoare

Data:

spot_img


Joe Biden i s-a adresat lui Volodimir Zelenski cu „președintele Putin”, în timp ce îl întâmpina în ultima zi a summitului NATO.


Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, l-a anunțat joi pe „președintele Putin” la summitul NATO, în timp ce îl întâmpina pe Volodimir Zelenski, au transmis AFP și Reuters, citate de Agerpres.


Citește și George Clooney cere retragerea lui Biden din cursa pentru Casa Albă: „a salvat democrația în 2020, avem nevoie să o facă din nou în 2024”


„Şi acum vreau să-i dau cuvântul preşedintelui Ucrainei, care are atât curaj, atâta determinare. Doamnelor şi domnilor, preşedintele Putin”, a declarat președintele Statelor Unite.

Liderul de la Casa Albă s-a îndepărtat de microfon înainte de a realiza greşeala. A revenit ulterior și s-a corectat. „Îl va învinge pe preşedintele Putin. Preşedintele Zelenski. Sunt atât de concentrat să-l învingem pe Putin”, a spus pe urmă liderul american.


Imediat după incident, politicienii din tabăra republicană au început să distrubuie imaginile video cu Biden pe rețelele de socializare.


Noi angajamente față de Ucraina


Summitul NATO de 75 de ani s-a încheiat joi la Washington cu noi angajamente faţă de Ucraina, dar fără a reuşi să facă uitată vârsta gazdei sale de onoare, Joe Biden, relatează AFP, citat de Agerpres.


Liderii celor 32 de ţări ale Alianţei Nord-Atlantice şi-au înmulţit promisiunile de sprijin pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, pe parcursul celor trei zile, cât a ținut summitul. La conferința de presă care a marcat finalul evenimentului, președintele american Joe Biden a spus că summitul a fost „Un mare succes”.


Citește și Summitul NATO: operațiunile hibride rusești sunt un motiv pentru invocarea Articolului 5 al Tratatului | Aktual24


Capacitatea fizică şi prospeţimea mentală a preşedintelui american, care candidează pentru un nou mandat în noiembrie, nu au încetat să bântuie coridoarele giganticului Centru de Convenţii unde a avut loc acest summit NATO la Washington, a scris AFP.


Macron: „Cu toții avem lapsusuri”


Potrivit sursei citate, liderul de la Casa Albă începe să piardă sprijinul unor lideri NATO, în contextul gafelor care s-au înmulțit în ultima vreme.


Președintele francez Emmanuel Macron, în schimb, a insistat să îi găsească circumstanțe atenuante liderului american. „Cu toţii avem lapsusuri”, a declarat Macron presei.


„Am văzut, ca întotdeauna, un preşedinte care este la cârmă, responsabil, precis în privinţa dosarelor, pe care le cunoaşte bine”, a insistat liderul francez.


El a spus că reuniunea de la Washington a făcut posibilă, mai presus de toate, luarea unor „decizii importante” în favoarea Ucrainei.


Citește și Rusia a ordonat arestarea Iuliei Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi


Aliaţii au anunţat transferul iminent de avioane F-16 fabricate în SUA, noi sisteme de apărare antiaeriană, un angajament financiar de cel puţin 40 de miliarde de euro în ajutor militar şi caracterul „ireversibil” al traiectoriei Ucrainei de aderare la NATO, mai scrie AFP.


Zelenski, invitatul de onoare la summit, a declarat că speră că cele cinci sisteme de apărare antiaeriană promise de NATO vor ajunge în Ucraina „cât mai curând posibil”, amintind de loviturile mortale ruseşti de la începutul acestei săptămâni, care au devastat un spital de copii din Kiev şi au ucis 43 de persoane în întreaga ţară.


Cu această ocazie el a cerut joi ţărilor NATO să ridice restricţiile privind utilizarea armelor lor pe teritoriul Rusiei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Joe Biden)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...