Bihoreanul George Bologan este ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun | Bihoreanul

Data:

spot_img

Bihoreanul George Bologan este ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun. Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 28 octombrie, pe de o parte decretul pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui George Bologan, iar pe de alta decretul pentru acreditarea acestuia în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun.

George Bologan revine astfel în funcția de ambasador, după ce vreme de câteva luni (din 6 februarie 2024) a fost consilierul președintelui Klaus Iohannis, în cadrul departamentului Politică Externă.

Citește și: Istoricul Dennis Deletant, despre actuala ofertă politică din România – „Oferta e nulă. Niște oameni care nu oferă mai nimic convingător electoratului român” | INTERVIU

Din 2003, el a ocupat mai multe poziții în cadrul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare ale României în străinătate: consul general al României la Milano (2012), ambasador al României în Italia (2016-2022), ambasador al României în Regatul Spaniei (2022-2024).

A fost primul român acreditat permanent la Sala de presă a Sfântului Scaun

Născut în 1974, George Bologan a urmat cursurile de filozofie și teologie la diferitele universități pontificale romane (Gregoriană, Institutul Pontifical Oriental, Urbaniană și Sant’Anselmo), absolvite în anul 2000 cu titlul de licență.

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

De asemenea, a absolvit Facultatea de Științele Comunicării la Universitatea Liberă „Maria Santissima Assunta” din Roma (2009).

George Bologan este apropiat de Vatican. De altfel, într-un interviu acordat în trecut BIHOREANULUI, George Bologan își amintea că a fost primul român acreditat permanent la Sala de presă a Sfântului Scaun.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related