Un cercetător român a spus lumii povestea unui crustaceu ascuns de milioane de ani în Munţii Apuseni. Lucian Pârvulescu, profesor la Universitatea de Vest din Timişoara, a descoperit că în apele curate din zona montană a Bihorului creşte o specie de raci până acum necunoscută, pe care a şi botezat-o cu numele judeţului.
Drumul lui Lucian, încărcat de pasiune, curiozitate şi perseverenţă, l-a purtat din cabinetele medicale ale satelor Banatului până pe harta internaţională a cercetării.
Lucian Pârvulescu putea avea astăzi un destin complet diferit. Când a absolvit liceul sanitar din Reşiţa, oraşul său natal, s-a angajat ca asistent medical în satul bunicilor şi, deşi îi plăcea ce făcea, simţea că a eşuat: în timp ce el, băiatul de oraş, s-a mutat la ţară, toţi prietenii lui de acolo au emigrat spre oraşe. Astfel, la 26 de ani, a dat la facultate şi a intrat ultimul pe listă la Biologie, în cadrul UVT, mânat de pasiunea pe care deja o avea pentru mediul înconjurător.
„De mic mi-au plăcut natura şi mai ales păsările, dar nu ştiam că pot transforma asta într-o carieră”, explică bărbatul, acum în vârstă de 49 de ani. A luat decizia potrivită, pentru că a terminat facultatea cu rezultate bune şi a devenit din asistent medical, unul universitar.
Astăzi, Lucian este profesor universitar abilitat, doctor şi coordonator de doctorate, adică a ajuns la vârful carierei academice. La fel ca racii pe care îi studiază atât de atent, pare că a făcut paşi în lateral, până să-şi găsească direcţia bună.
Continuarea, în Ebihoreanul.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)