luni, 24 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeDiasporaBihoreanul - Povestea unei familii realizate, care a decis totuși să emigreze

Bihoreanul – Povestea unei familii realizate, care a decis totuși să emigreze

Evadați din România

Demoralizată de lipsa perspectivelor din țară, inventatoarea Simona Bișboacă, fostă candidată USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Bihor, emigrează definitiv în Elveția, împreună cu familia.

În ciuda profiturilor consistente, soții Bișboacă renunță la fabrica de cosmetice și suplimente naturale din Livada de Bihor, pentru a lua totul de la zero în Fribourg, sub un brand elvețian, alături de angajații dispuși să-i urmeze, nemulțumiți fiind de progresul prea lent al României, de dezinteresul autorităților față de inovație, de condiționarea de șpăgi a fondurilor pentru cercetare și de sistemul de învățământ traumatizant.

Cuibul secretelor

Un cuplu din Marghita ajută bihorenii să scape de dependențe, gratuit, prin terapii de grup.

Soții Kocsis (foto) au format un grup de sprijin după ce o rudă de-a lor a reușit să renunțe la băutură, iar acum ajută nu doar persoane afectate de alcoolism, ci și dependenți de droguri, jocuri de noroc ori chiar de… muncă!

Băgați în datorii

Oradea ia cel mai mare credit din ultimele trei decenii, de 40 milioane euro, ceea ce va dubla în 2025 gradul de îndatorare a orașului, urcându-l la 21,9% din veniturile proprii.

Noul împrumut va fi folosit pentru finanțarea de lucrări, de la construirea pasajului din strada Meșteșugarilor și modernizarea iluminatului public, la reabilitarea parcurilor 1 Decembrie și Libertății, până când municipalitatea va atrage fonduri europene pentru plata lor.

Vot pe lemne

Credincioșii reformați din Urvind au început să fie colindați anul acesta cu mult înainte de Mikulás, dar nu de un „Moș” darnic, ci de unul pe interes: primarul din Lugașu de Jos, Sorban Levente. „A umblat din casă-n casă, să dea bani și lemne de foc dacă votăm cu cine spune el la Consiliul Parohial”, s-a plâns un localnic BIHOREANULUI.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul BIHOREANUL.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE