Bihorenii învață de pe telefon cum să arunce selectiv gunoiul

Data:

Selectare inteligentă a deșeurilor, în Bihor, pentru tot românul. Cetățenii vor fi informați, prin intermediul unei aplicații mobile, cum să selecteze deșeurile pe fracții, ce pot face cu deșeurile voluminoase ori când vor fi ridicate gunoaiele de la poartă.

Cartea digitală a deșeurilor 

Sortarea inteligentă a deșeurilor în Bihor ajunge la firul ierbii, printr-o aplicație mobilă, de anul viitor.

Asociația care răspunde de managementul salubrității din Bihor, a lansat, luni, un proiect finanțat cu fonduri europene prin care pregătește o aplicație pentru telefoane și tablete dedicată, de tip „Wastebook” (Cartea deșeurilor). În același proiect, angajații primăriilor din Bihor vor fi instruiți pe problema gestionării deșeurilor, semnalează publicația locală ebihoreanul.ro.

Aplicația le va permite bihorenilor consultarea graficului de colectare a deșeurilor, familiarizarea cu regulile colectării separate ori vor putea găsi informații despre un produs pe care nu știu unde să-l arunce. 

Spre exemplu, cetățenii vor afla ce e de făcut cu o periuță de dinți uzată, printr-un simplu search în aplicație și vor primi detalii concrete despre locul unde trebuie depozitat un anumit produs.

Continuarea în Bihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related