Biochimiștii, biologii și chimiștii din sistemul sanitar, în linia întâi a luptei cu noul coronavirus « liberinteleorman.ro

Data:

Lumea, în general, nu știe cum sunt împărțite ramurile sistemului medical și a dat mai puțină importanță faptului că biochimiștii, biologii și chimiștii lucrează alături de medici să poată pune pacienților un diagnostic corect. Astfel, toți cei amintiți sunt reprezentanții sistemului sanitar din România care se află în aceste zile în prima linie pe frontul de luptă împotriva coronavirusului, ține să reaminească Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR).

Nicoleta Stan, biolog medical principal, șeful OBBCSSR Teleorman și vicepreședinte în Biroul Executiv Național al acestui for, a declarat pentru ziarul Liber în Teleorman că biologii, chimiștii și biochimiștii merită, de asemenea, precum medicii, să fie menționați de autorități atunci când se manifestă față de aceștia cu îngrijorare, apreciere și respect.
”Autoritățile și opinia publică trebuie să știe adevărul!
BBC-iștii din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, recoltează probe biologice pentru coronavirus! BBC-iștii din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, efectuează teste pentru depistarea noului coronavirus!
Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, fac parte, alături de medici și asistenții medicali, atât din echipele de laborator pentru depistarea noului coronavirus din probe biologice umane, cât și din echipele de recoltare a probelor biologice umane pentru depistarea noului coronavirus!
Avem colegi cu specialitatea medicală epidemiologia bolilor transmisibile la DSP-uri, care fac parte din echipa de recoltare a probelor biologice umane pentru depistarea noului coronavirus.
Felicitari tuturor colegilor biologi, chimiști, biochimiști din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, care se află acum în linia întâi a luptei cu noul coronavirus!”, este mesajul transmis de Nicoleta Stan.

Biologii, chimiștii și biochimiștii sunt parte a întregii echipe medicale, iar fără ei nu există calitate în laboratorul de analize medicale, pentru că sunt participanți atât la efectuarea controlului intern cât și la efectuarea controlului extern al calității, ce presupune analizarea, interpretarea și luarea unor măsuri dacă se impun. În concluzie, toți aceștia formează o echipă de specialiști care au aceeași misiune: să dea rezultatul corect.

Liber în Teleorman
Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: