Biologul orădean care fotografiază frumusețea naturii din întreaga lume, Horia Bogdan, și-a descoperit pasiunea în perioada studenției.
Peisajele de coastă din Irlanda de Nord, dunele de nisip din Namibia sau fiordurile îngheţate din Scandinavia sunt câteva dintre frumuseţile naturii pe care fotograful Horia Bogdan nu doar le cunoaşte, ci le prezintă şi altor împătimiţi ai naturii.
Primul aparat foto cumpărat cu banii dintr-un stagiu
De profesie biolog şi pasionat de fotografie, orădeanul a devenit ghid turistic pentru alţi fotografi dornici să descopere locuri sau fenomene spectaculoase, cum este aurora boreală, impresionantul joc polar de lumini.
Citește și: Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures din San Francisco
Fost biolog al Grădinii Zoologice din Oradea, Horia Bogdan a fost întotdeauna un pasionat al naturii, motiv pentru care a şi urmat cursurile facultăţii de biologie.
În studenţie şi-a descoperit şi pasiunea pentru fotografie, pozând animăluţele pe care le cerceta, iar primul aparat foto profesionist şi l-a cumpărat cu banii câştigaţi într-un stagiu de „Work and Travel” în America.
Tehnica a învăţat-o urmărind tutoriale pe YouTube şi, de la bun început, dorinţa lui a fost să imortalizeze mediul înconjurător, fără să-şi pună problema să devină fotograf de evenimente sau de produse.
„Natura nu mă fuşereşte”, explică bărbatul acum în vârstă de 40 de ani.
În 2010, pentru întâia oară, a decis să meargă singur într-o călătorie, cu scopul de a descoperi un cadru natural şi de a-l fotografia, alegând Irlanda, un loc care încă îl fascinează.
Citește și Eveniment cultural devenit tradiție la Iași
Biologul orădean care fotografiază frumusețea naturii
„Îmi place peisajul complet diferit al rocilor de bazalt hexagonal de la Giant’s Causeway, care intră în apă într-un mod spectaculos”, zice Horia, potrivit eBihoreanul.ro
Biologul ştie şi să explice peisajul interesant: pe acel loc a fost un vulcan care s-a cristalizat în formă hexagonală, căpătând un aspect de fagure. Astăzi, este o rezervaţie naturală ocrotită inclusiv de UNESCO.
Aprofundându-şi pasiunea, Horia a intrat şi într-o comunitate online a fotografilor pasionaţi de natură, unde a avut ocazia să-şi perfecţioneze tehnica şi să cunoască alţi pasionaţi, precum Dan Dinu, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi români.
Între timp, orădeanul continua să călătorească, mânat de dorinţa de a descoperi cadre naturale spectaculoase pe care să le „vâneze” cu obiectivul aparatului.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: eBihoreanul.ro)