vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterBirchall, după noua amânare a deciziei CCR în cazul Iordache: Întârzierea reformării...

Birchall, după noua amânare a deciziei CCR în cazul Iordache: Întârzierea reformării Curţii este o sfidare a românilor

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a declarat, miercuri, după ce Curtea Constituţională a amânat din nou pronunţarea unei decizii privind legalitatea numirii lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, că întârzierea reformării CCR este o sfidare la adresa românilor. În plus, Birchall a subliniat nevoia profesionalizării instituţiei.

“Oare de ce nu mă mir? Reformarea CCR este un obiectiv de prioritate zero. Până la revizuirea Constituţiei, Curtea Constituţională poate fi reformată prin modificarea legii de funcţionare a CCR (Legea nr. 47/1992). Orice amânare înseamnă o sfidare la adresa românilor cinstiţi! Eu nu critic instituţia ca atare, ci anumite comportamente ale unor membri din cadrul CCR, în frunte cu Dorneanu.justiție

Şi da, se impune o profesionalizare a CCR-ului. Dacă vă uitaţi la anumite decizii, anumite opinii, dacă ai studiat dreptul, stai uneori şi te uiţi la deciziile lor şi te întrebi ce vor să spună. Cât despre Iordache, aşa cum am mai spus, indiferent de decizia CCR, şi mâine poate fi revocat de Parlament în baza principiului ‘Actus primus, Actus contrarius’ (Cine emite un act, poate să îl şi revoce). Daţi share oameni buni!”, a afirmat Birchall, pe pagina sa de Facebook.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE