Birocraţia bate pandemia

Data:

În plină pandemie, când tot mai multe instituţii îşi mută activitatea în mediul online, România se împiedică în campania de vaccinare de tabele plimbate fără rost între instituţii.

România pare să nu se abată nici în plină pandemie de la dragostea pentru acte, tabele, cereri şi declaraţii. Toate pe hârtie şi, dacă se poate, în cât mai multe exemplare. Astfel, în timp ce tot mai multe activităţi se mută cu totul în mediul online, la noi pandemia de Covid este combătută, în dulcele stil clasic, cu hârtii. Cât mai multe şi cerute din cât mai multe părţi. Dacă celelalte state ale lumii încearcă să vaccineze cât mai repede şi cât mai mulţi locuitori, în ţara noastră mai importante decât virusul sau vaccinul sunt hârtiile.

Cea mai bună dovadă pentru acest lucru a venit, la începutul acestei săptămâni, dinspre sistemul de învăţământ. Astfel, la fel ca mai toate instituţiile cu informaţii centralizate de ministere, şi în sistemul didactic a fost nevoie de o mulţime de tabele înainte de începerea campaniei de vaccinare împotriva Covid.

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: