Cunoscut dezvoltator imobiliar implicat într-un scandal

Data:

spot_img

Cunoscut dezvoltator imobiliar implicat într-un scandal la Iași, în joc fiind un hectar de teren aflat într-o zonă foarte bine cotată din oraș.

Un hectar de teren în una din cele mai râvnite zone de expansiune imobiliară recentă din jurul Iașului se află în mijlocul unui încâlcit scandal ce durează de circa 8 ani, provocat de stufoasa birocrația a retrocedărilor.

Cunoscutul dezvoltator imobiliat Cătălin Tănase „Tolea”, a fost prins și el în acest iureș, după ce a cumpărat proprietatea pentru a se extinde imobiliar în zona din spatele Lidl Lunca Cetățuii, unde are deja câteva dintre cele mai mari blocuri din Iași. Cum s-a ajuns aici?

Citește și Radu Botez și Costel Irimia: „De partea ta” nu doar pe afiș, ci și în afaceri la Ecopiața

La împărțirea moștenirii au aflat că terenul este pe numele altcuiva

Pe parcursul mai multor procese, începând din 2016, o familie de ieșeni încearcă să-și păstreze terenul retrocedat în 1993. Este vorba de o suprafață de un hectar, aflată la marginea localității Horpaz spre Lunca Cetățuii.

Însă, în 2016, urmașii Mariei Costandache, cea care a reușit să obțină retrocedarea terenului, s-au trezit că nu pot să împartă moștenirea: suprafața respectivă era deja pe numele altcuiva, cu număr cadastral cu tot.

Investigațiile celor din familia Mariei Costandache au ajuns până la urmă în instanță, unde au fost deschise mai multe acțiuni până azi pentru contestarea cărții funciare care „a venit” peste terenul lor.

Citește și Cum a rămas Curtea de Apel Craiova fără „moștenitori”, după promovarea judecătorului Glugă la instanța supremă

Cunoscut dezvoltator imobiliar implicat într-un scandal. Șase semnături aproape identice

Așa au aflat oamenii că mama lor ar fi semnat în 1995 un act de vânzare prin procură, prin care terenul a fost înstrăinat către fosta societate Agroind SA Ciurea, deținută la acel moment de răposatul inginer agronom Vișoianu, care a și dar numele viitorului cartier.

„Însă actul pe care ni l-au arătat poartă doar semnătura Mariei Costandache – de fapt, șase semnături aproape identice ale ei. Femeia avea scutire la plata impozitului pe teren, dar după decesul ei urmașii și-au deschis roluri separate la Primăria Miroslava și până acum sunt la zi cu taxele.

Nu e clar ce parcurs juridic a avut mai departe angajamentul sau promisiunea de vânzare. Cert este că hârtia respectivă reprezintă astăzi punctul de plecare al apărării părții adverse”, potrivit Ziarul de Iași.

La sfârșitul anului 1996, Agroind SA Ciurea obține o hotărâre a Comisiei Județene Iași de aplicare a Legii 18/1991 prin care sunt identificate terenurile care trec în proprietatea societății, aproximativ 13,7 hectare.

Potrivit prevederilor unei hotărâri de guvern (834/1991), acestea sunt terenurile pe care societatea își desfășura activitatea la data înființării ei, adică în 1992.

Toate se află pe raza comunei Ciurea, respectiv în localitățile Lunca Cetățuii, Piciorul Lupului și Dumbrava.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related