Bistrița spune NU drogurilor! Campania începe să dea roade

Data:

În ultimele zile au apărut tot mai des reacții din mediul politic la problema consumului de droguri în rândul minorilor şi al tinerilor.

Am inițiat de la începutul anului 2022 diverse demersuri civice prin Asociația România ECO, prin ziarul saptamana.online și în calitate de persoană fizică, tocmai pentru a deschide dezbaterea publică pe acest subiect, despre care toată lumea din Bistrița știe câte ceva, dar majoritatea vorbesc în șoaptă.

Am luat atitudine în primul rând pentru a aduce acest subiect pe agenda publică și în al doilea rând pentru a mobiliza comunitatea, care, din punctul meu de vedere, are un rol important aici. Am arătat lipsa de activitate a ATOP pe acest domeniu, fapt care este o amenințare la siguranța și sănătatea cetățenilor.

Săptămâna trecută în şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a pus în discuție iar această problemă, ocazie cu care plenul a decis să adreseze o scrisoare Preşedintelui României, Premierului, Preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi miniştrilor Sănătăţii şi de Interne, pentru a-i atenţiona că fenomenul este scăpat de sub control.

Subiectul a fost reluat la secţiunea ‘Diverse’ de către consilierul PNL Viorica Calo, membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a recunoscut că în ultima perioadă a ajuns să fie abordat de mai multe persoane ai căror copii au probleme cu drogurile.

Ghidul participantului și mai multe informații pot fi consultate pe site-ul SĂPTĂMÂNA ONLINE.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...