luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterBLAJ: Dosarul de beatificare al călugărului vindecător Mihai Neamțu va fi trimis...

BLAJ: Dosarul de beatificare al călugărului vindecător Mihai Neamțu va fi trimis la Roma de către Biserica Greco-Catolică

Sesiunea de Încheiere a fazei Arhieparhiale a Cauzei de beatificare și canonizare a călugărului Mihai Neamțu, mort la data de 23 iunie 2000, s-a desfășurat la Blaj, în data de 14 decembrie 2020.

Actorul Cauzei de beatificare și canonizare a acestuia este cardinalul Lucian Mureșan. Ancheta, deschisă pe 14 septembrie 2018, a cercetat viața, virtuțile eroice, faima de sfințenie și a semnelor Slujitorului lui Dumnezeu, transmit reprezentanții Bisericii Greco-Catolice, prin Biroul Arhieparhial de Presă.

În prezența Oficialiilor Tribunalului Cauzei, s-a dat citire Instrumentului de încheiere, urmând ca Actele Cauzei să fie transmise Congregației Cauzelor Sfinților de la Roma.

La final, Delegații Episcopali, și-au exprimat gratitudinea față de membrii Tribunalului și le-au acordat binecuvântarea arhierească.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE