Cu o autorizație pentru două case, o firmă a construit la Moara de Vânt un bloc cu 18 apartamente. Profit calculat: 500.000 de euro minim.
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a semnat personal edificarea în februarie 2020, deși i s-a prezentat un act de respingere a recepției, tocmai pentru că se construise un bloc în loc de două case.
Primarul a trecut peste propriii subordonați, deși până acum, în cazuri similare, spunea că era neinformat și greșea din neatenție.
În 2022, după anchetele de presă și descinderile procurorilor la poarta Primăriei, același Mihai Chirica refuză să autorizeze mansardarea aceluiași imobil, menționând singur: „acolo e bloc în loc de casă, neconcordanță între autorizație și ce s-a construit”.
Acest dezacord este similar unui autodenunț: fără edificarea pe care primarul însuși a semnat-o și pe care acum tot el o contestă, acest bloc n-ar fi fost intabulat și apartamentele n-ar fi fost scoase la vânzare.
De ce în 2020 un bloc este legal, iar în 2022 devine ilegal? Iașul este caz unic în România: primarul Mihai Chirica a semnat o groază de falsuri negru pe alb în afaceri imobiliare de milioane de euro, iar aceste documente există și sunt imposibil de justificat.
Citește articolul integral pe Reporteris.ro
Citește și: Cum văd românii războiul din Ucraina și repercusiunile lui. Analiză Leo Burnett