Bloc pus la dispoziţie de Primăria Galaţi pentru refugiaţii ucraineni

Data:

Nu mai puţin de 34 de refugiați ucraineni au fost cazați, în ultimele ore, la blocul M11 din cartierul social din Micro 17, anunţă Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Imobilul, care dispune de 48 de camere, este pus la dispoziţie de către administraţia locală celor care fug din calea războiului. „În continuare sunt așteptați alți 15 refugiați”, precizează municipalitatea.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, declarase încă de joi, 24 februarie 2022: „Suntem gata să întindem o mână de ajutor celor care fug acum din casa şi din ţara lor şi avem speranţa că acest conflict nemeritat se va sfârşi cât mai curând”.

Încă de atunci administraţia locală spunea că refugiaţii din Ucraina ar putea fi cazaţi în blocurile Primăriei sau în unităţi sportive, folosite, în 2020-2021, drept spaţii de carantină pentru persoanele cu COVID-19, dar şi în mai multe săli de sport şcolare.

Totodată, dacă va fi cazul, autorităţile gălăţene sunt pregătite să amenajeze tabere mobile pe stadioanele Primăriei Galaţi şi ale Universităţii „Dunărea de Jos”.

Gălăţenii se organizează pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina. 

Detalii, pe VIAȚA LIBERĂ.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related