Blocul groazei din Copou a fost vândut pentru 530.000 de euro

A fost vândut blocul implicat într-o explozie puternică în urmă cu aproape 5 ani, lăsând în urmă doi morţi şi pagube materiale uriaşe. 

Licitaţia organizată ieri de compania Delgaz Grid SA, în proprietatea căreia se afla imobilul, a fost câştigată de firma de construcţii Stef Invest din Iaşi. Valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ 2,6 milioane de lei (cca 530.000 de euro). Informaţia fost confirmată de Răzvan Apălimăriţei, administratorul companiei Stef Invest.

„Am participat la licitaţie şi am adjudecat clădirea. Ne asumăm o nouă expertiză tehnică pentru a vedea dacă imobilul va putea fi reabilitat sau necesită demolare. Mai multe nu vă pot spune, cel puţin deocamdată”, ne-a declarat Apălimăriţei.  Potrivit informaţiilor deţinute de jurnaliştii „Ziarului de Iaşi”, licitaţia a pornit de la 350.000 de euro, printre ceilalţi ofertanţi aflându-se alte trei firme de pe piaţa locală, respectiv Conest SA, Medmar Trading şi Antrepriza Ideal Casa. Suprafaţa terenului pe care se desfăşoară imobilul cu patru etaje din Copou este de 950 mp, ceea ce înseamnă că Stef Invest a plătit atât pentru teren, cât şi pentru clădire (n.r.-aflată în stare de degradare) aproape 560 euro/mp,  sub preţul pieţei, având în vedere faptul că în zonă metrul pătrat pentru un teren poate atinge si 1.000 de euro. În clădire sunt 15 apartamente, suprafaţa utilă a clădirii fiind de aproximativ 1.100 mp. În urma tragediei din 1 august 2016 din blocul C2 de pe strada Văscăuţeanu nr. 8 din Copou, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere calificată.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.