Bogdan Aurescu: Rusia nu dorește să înceapă negocieri de pace, ci vrea să obțină o pauză de refacere

Data:

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, spune într-un interviu pentru Europa Liberă România că Rusia este pe cale să sufere o înfrângere strategică în Ucraina, iar intențiile Moscovei privind încheierea agresiunii militare nu sunt reale.

Bogdan Aurescu a declarat înaintea de întâlnirea șefilor diplomației din țările NATO (București, 29 – 30 noiembrie) că Rusia este pe cale să sufere o înfrângere strategică, iar dacă va cere negocieri de pace, ele nu sunt reale, ci doar o intenție de o obține o pauză pentru refacerea operațională.

Ministrul de Externe a prezentat agenda reuniunii NATO de la București și a subliniat că, după Summit-ul de la Madrid, China urmărește cu multă atenția conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar și reacția NATO.

Citește și: Devalizarea Uniunii Tineretului Comunist (UTC), anchetată de DNA. Prejudiciu: 3 milioane de euro în 10 ani

În România ar putea veni în 2023 mai multe trupe ale Alianței Nord-Atlantice, iar Republica Moldova este sprijinită pentru a nu rămâne fără curent electric, spune ministrul de Externe.

La evenimentele de la București vor ajunge secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, dar și ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

Despre Reuniunea miniștrilor NATO, Bogdan Aurescu spune că “arată fără niciun fel de dubiu care este rolul și importanța strategică a României în regiune la nivelul NATO și în contextul războiului pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei”.

Citește interviul integral pe Romania.europalibera.org


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...