Acuzații grave la adresa unui profesor de la UAIC din Iași. Un caz vechi, ignorat de conducerea universității | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Acuzații grave la adresa unui profesor de la UAIC din Iași. Un caz vechi, ignorat de conducerea Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”.

Cazul universitarului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală de mai multe studente din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, a readus în atenție o situație similară, din ianuarie 2024, care îl viza pe universitarul ieșean Bogdan Neculau.

Un caz prezentat pe larg de Ziarul de Iași atunci, dar despre care autoritățile nu au mai comunicat nimic. În ce stadiu se află cercetările?

Dosarul nu a fost încă soluționat la nivelul universității

Astfel, întrebându-ne ce s-a întâmplat cu dosarul în care profesorul de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), fost șef al Departamentului de învățământ preuniversitar al liceului universității, era acuzat de o studentă că ar fi agresată-o fizic şi ar fi violat-o, am aflat că dosarul nu a fost încă soluționat nici măcar la nivelul universității.

Președintele Comisiei de Etică din cadrul UAIC, av. Daniel Atasiei, a oferit mai multe detalii privind stadiul anchetei.

Citește și: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îi încurajează pe toți cei care dețin date despre Alfred Bulai să contacteze organele legale

,,Vă pot confirma faptul că dosarul nu a fost soluționat încă. De ceva vreme nu putem să colaborăm în niciun fel cu studenta în cauză: a renunțat la avocatul cu care s-a prezentat inițial în fața comisiei. 

A solicitat un răgaz pentru a-și angaja un alt avocat, dar până la acest moment nu am primit vreo veste în acest sens;  a dorit să fie audiată în fața comisiei și să depună documente suplimentare pe de o parte, pe de altă parte a refuzat să dea curs invitaților formulate de către Comisie în acest sens. Probabil la următoarea ședința Comisiei dosarul va primi o soluție”, a declarat acesta. 

Profesorul își continuă activitatea

La rândul lor, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătorie, care anchetează cazul, nu au putut fi contactați.

Citește și: Un alt profesor de la SNSPA, Marius Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală. O fostă studentă spune că se temea că nu intră în licență pentru că i-a refuzat avansurile

În prezent, profesorul Bogdan Neculau își continuă activitatea didactică. În ceea ce privește funcția de șef al Departamentului de învățământ preuniversitar, acesta nu s-a mai înscris la concurs.

Din luna iunie, conf. univ.dr. Constantin Iulian Damian, de la Facultatea de Teologie, este noul director al Departamentului de Învățământ Preuniversitar din cadrul Universității.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / StockSnap)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related