sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterBolile pentru care se poate face vaccinarea anti COVID-19

Bolile pentru care se poate face vaccinarea anti COVID-19

Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată pentru majoritatea celor care suferă și de alte boli. Medicii solicită ca, în cazul celor care suferă de boli autoimune, să se vaccineze doar după consultarea unui specialist.

Românii care au probleme pulmonare au recomandare fermă din partea medicilor să se vaccineze anti-COVID-19, pentru că infecția cu coronavirus atacă în principal plămânii. 

„Singura mențiune este legată de faptul că trebuie să urmeze cu strictețe tratamentul cronic recomandat de medicul specialist și să nu se afle, la momentul vaccinării, într-un puseu de boală”, a declarat Dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, în cadrul unei dezbateri organizate de Colegiul Medicilor cu TVR. 

Recomandarea pentru vaccinare vine și pentru adulții cu obezitate. 

„Pacienții obezi trebuie să se vaccineze, pentru că persoanele care au obezitate au un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu Sars-COV-2, am văzut acest lucru încă de la începutul pandemiei. 

Ministerul Sănătății poziționează obezitatea pe locul 2 în ceea ce privește comorbiditățile la care este indicat să se intervină prin vaccinare din a doua etapă”, a menționat și conf. univ. dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Timișoara.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE