Bolnavi ai nimănui în plină pandemie

Data:

Pandemia a pus pe pauză şi minimul de îngrijiri medicale la domiciliu de care puteau beneficia botoşănenii. Firmele private fie nu mai oferă astfel de servicii, fie angajaţii acestora refuză să mai meargă la domiciliul pacienţilor de teama Covid19.

De asemenea cabinetele private sunt, în mare parte, închise, iar în policlinică programările încep de la o lună în sus. În acest context, cei care au nevoie de astfel de servicii sunt nevoiţi să se descurce singuri.

În prezent, în Botoşani sunt mai multe firme care, teoretic, oferă îngrijiri la domiciliu. Practic, însă, nimeni nu mai oferă astfel de servicii sau dacă o face este doar în situaţii extraordinare. Astfel, într-o perioadă în care pacienţii botoşăneni au parcă mai mult ca oricând nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, tocmai acum aceste servicii sunt aproape inexistente. Astfel, dacă până acum un pansament, scoaterea unor fire chirurgicale sau mici tratamente medicale se puteau efectua şi la domiciliu, acest lucru este acum aproape imposibil.

„Am avut o operaţie de apendicită. Şi la scurt timp după operaţie m-au trimis acasă. Nu pot spune că mai repede decât ar fi trebuit, dar la limita cea mai mică de timp. Mi-a explicat domnul doctor că acum au nevoie să elibereze cât mai repede paturile pentru alţi bolnavi. Aşa că mi-a spus ca firele să le scot în policlinică, să îmi fac programare. Când am vrut să îmi fac programare, însă, cea mai apropiată dată era peste o lună şi ceva. Mi-au spus că sunt foarte aglomeraţi”, a spus o botoşăneancă.

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: