Primarul Municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, solicită intervenția Ministerului Mediului, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu pentru rezolvarea problemei celor 1.500 de tone de deşeuri de pe fosta platformă ARO.

“Bombă cu ceas la Câmpulung. Nu mă las până când nu vom scăpa de deşeurile periculoase de pe fosta platformă ARO.De când am preluat mandatul am făcut demersuri către instituţiile statului în legătură cu otrăvurile de la noi din oraş. De opt ani am devenit groapa de gunoi a României din cauza unor băieţi deştepţi care au un singur scop: profitul”, a scris Elena Lasconi pe pagina de Facebook ”Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel”. 

De asemenea, aceasta a mai spus că pentru rezolvarea problemei, a luat legătura cu toţi cei 24 de generatori de deşeuri, dar degeaba. 

“Am trimis o grămadă de hârtii la instituţiile abilitate şi constat o nepăsare greu de descris. O singură firmă şi-a arătat disponibilitatea de a ridica deşeurile (vorbesc de o tonă din cele 1500 de tone). Ce vreau să vă spun este că nu mă las intimidată. O parte dintre generatorii de deşeuri sunt jucători importanţi din domeniul petrolului cu bani mulţi şi armată de avocaţi. Dacă până la sfârşitul lunii nu vor răspunde solicitării voi face publică întreaga listă. În plus, voi face apel la toate organizaţiile naţionale şi internaţionale de protecţie a mediului. Rog ca reprezentanţii Ministerului Mediului, APM şi Garda de mediu, care ştiu foarte bine situaţia, să îşi facă treaba!”, a adăugat Elena Lasconi.

Edilul a mai spus că va face demersurile necesare pentru a schimba Legea deşeurilor 211/2011.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.