luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterBOR, acuzată că a încercat să îngroape infracţiunile sexuale sistematice contra unor...

BOR, acuzată că a încercat să îngroape infracţiunile sexuale sistematice contra unor elevi de seminar teologic

Jurnaliştii de la „Să fie lumină” acuză Biserica Ortodoxă Română (BOR) că a încercat să ascundă, apoi să îngroape definitiv, o cazuistică extinsă de infracţiuni sexuale comise în tandem de un episcop şi de un călugăr arhimandrit.

„Mai bine de un deceniu, omul Cornel Onilă, învestit de Biserica Ortodoxă Română cu rang episcopal, titulatură de Preasfinţit şi calitate de membru al Sfântului Sinod, a fost Dumnezeu în judeţul Vaslui, peste credincioşii ortodocşi din Episcopia Huşilor. Nimeni nu şi-a permis să ridice măcar privirea la faptele acestui mic Dumnezeu local, care le vorbea supuşilor despre smerenie şi izbăvire, apoi abuza elevi seminarişti în chiliile episcopale, în tandem cu un alt călugăr ridicat fulgerător în ierarhia clericală.

Pe 21 decembrie 2020, a fost trimis în judecată dosarul penal în care au fost cercetate (în ultimul an) abuzurile sexuale comise de episcopul BOR (acum retras) Cornel Onilă şi de călugărul arhimandrit (acum caterisit) Sebastian Jitaru. Episcopia Huşilor şi Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur din Huşi au primit formal, în dosar, statutul de părţi responsabile civilmente – ceea ce înseamnă că, în cazul unor condamnări definitive, instituţiile BOR vor răspunde în solidar pentru faptele inculpaţilor”, scriu jurnaliştii.

Potrivit sursei citate, era de notorietate, pentru toate generaţiile seminarului de după 2006-2007, faptul că arhiereul Onilă şi monahul Jitaru ademeneau elevii adolescenţi în chiliile Catedralei episcopale din oraş.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE