VIDEO Bani de pensii căutaţi în mormânt la Botoșani

Data:

Misterul banilor dispăruţi de la Oficiul Poştal din Drăguşeni se adânceşte. Nimeni nu ştie ce a făcut cu banii factorul poştal, care între timp s-a sinucis. Acum este bănuită şi colega acestuia, cu care bărbatul avea o relaţie.

Vestea bună este, însă, că cele peste 200 de mandate poştale care au rămas neachitate de factorul poştal au început de ieri să fie plătite oamenilor din Podriga şi Drăguşeni.

„Salariaţi din cadrul Oficiului Poştal Dorohoi s-au deplasat în comuna Drăguşeni, unde au achitat drepturile băneşti ale cetăţenilor. Prejudiciul este estimat momentan la 137.000 de lei. Dar la finalizarea cercetărilor vom avea o imagine mai exactă a prejudiciului”, a precizat Nelu Ştir, directorul filialei Botoșani a Poştei Române.

Potrivit unor surse din anchetă, factorul poştal şi-a recunoscut vinovăţia, dar nu a motivat în niciun fel fapta sa. Acesta a spus de mai multe ori că a greşit şi chiar s-a angajat că va aduce banii în decurs de câteva zile. În dimineaţa zilei de 4 ianuarie, însă, acesta a fost găsit spânzurat în podul casei.

Colega sa de la oficiul poştal din Drăguşeni, bănuită de unii localnici că ar fi fost şi ea vinovată, le-a spus anchetatorilor că ia vina asupra ei, dacă este nevoie, însă, la fel, nu a motivat în vreun fel afirmaţia.

Citește și: Ana Otilia Nuțu: Degeaba scăpăm de dependența de gazul rusesc, dacă devenim dependenți de un regim la fel de autoritar

Anchetă demarată de poliţie

Cert este că poliţiştii botoşăneni au demarat deja o anchetă şi urmează să stabilească dacă bărbatul a acţionat singur sau a avut vreun complice.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la faptul că un poștaș ar fi fugit cu pensiile și alocațiile unor cetățeni ai unei comune din județul Botoșani, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare și urmează să efectuăm cercetări pentru această faptă, pentru stabilirea întregii situații de fapt și tragerii la răspundere a persoanelor responsabile de comiterea acesteia”, a declarat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Reportajul integral, în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related