sâmbătă, 16 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateBOTOȘANI: Drumurile unui şef de CA decontate cu mii de lei

BOTOȘANI: Drumurile unui şef de CA decontate cu mii de lei

Numirile făcute pe criterii politice în Consiliul de Administrație (CA) de la Nova Apaserv continuă să scoată la iveală tot felul de aspecte. Propus în februarie pentru funcția de director al operatorului de apă (n.r. – propunere avansată chiar de conducerea executivă a CJ Botoșani), Doru Constantin, în vârstă de 43 de ani, venit de la CET Govora (județul Vâlcea), a pierdut bătălia pentru acest post, dar două luni mai târziu, în aprilie, a ajuns în CA, iar ulterior a preluat funcția de președinte al acestui organism, tot la propunerea PSD.

A trecut, însă, mai bine de jumătate de an de la numirea în funcție, iar situația de la Nova Apaserv nu pare să se fi schimbat. În schimb, noul președinte al CA a încasat deja 6.000 de lei ca indemnizație și nu oricum, ci cu niște costuri colaterale. Asta pentru că, având domiciliul într-un alt județ, Doru Constantin a solicitat pentru fiecare participare la ședințele de CA decontarea unor cheltuieli de deplasare până la Botoșani.

Situația a fost recunoscută chiar de reprezentanții Nova Apaserv, în urma unei solicitări formulate de reporterii „Monitorul de Botoșani”. Astfel, potrivit unui răspuns oficial comunicat de reprezentanții operatorului de apă, Doru Constantin a decontat drept cheltuieli de deplasare în luna aprilie suma de 753,1 lei, alți 381,9 lei în luna mai, 385,46 lei în luna iunie, 391,16 lei în luna iulie, 409,68 de lei în august și încă 406,12 lei în septembrie. În total, peste 2.321,30 lei de lei. Și nu este doar atât pentru că, venit în Botoșani, președintele CA de la Nova Apaserv a cerut și decontarea unor cheltuieli de cazare, câte 160 de lei pentru fiecare noapte petrecută la Botoșani. Adică alți 1.605,40 lei.

Bani luaţi şi de la Modern Calor

Situația nu este nouă, pentru că la fel se întâmplat și la „Modern Calor”, acolo unde Doru Constantin face parte din Consiliul de Administrație. Astfel, potrivit unui răspuns oficial transmis de reprezentanții „Modern Calor”, Doru Constantin a încasat și de aici, în 2021, o sumă brută de 13.503,99 lei, în două perioade distincte. Potrivit situației comunicate de Modern Calor, în perioada ianuarie-martie, el a încasat o indemnizație brută de 4.227 lei pentru participarea la ședințele CA, iar la această sumă s-au adăugat alți 1.082,80 lei reprezentând sume decontate, pe bază de documente justificative, respectiv cheltuieli de cazare, diurnă și transport.

Situația s-a repetat în perioada iunie-septembrie, când Doru Constantin a încasat o îndemnizație brută de 6.552 de lei, la care s-au adăugat decontări totale de 1.642,19 lei reprezentând cheltuieli de cazare, diurnă și transport. Plățile s-au făcut, au precizat reprezentanții „Modern Calor”, în baza prevederilor stipulate în contractul de mandat. Prin urmare, prezența lui Doru Constantin la ședințele CA de la „Modern Calor” a costat municipalitatea 2.724, 99 lei.

„Eu am domiciliul în București și trebuie să mă deplasez”

Adunând decontările de la Nova Apaserv și Modern Calor, rezultă că numai anul acesta s-au plătit din banii publici 6.651,69 lei pentru deplasarea lui Doru Constantin până la Botoșani.

Articolul complet, pe MONITORUL DE BOTOȘANI.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE