Facturi uriașe de la societatea locală de termoficare Botoșani

Data:

Clienţii Modern Calor plătesc în continuare facturi mult mai mari, deși societatea de termoficare este subvenționată din toate părțile.

Cititorii „Monitorului de Botoșani” au fost întrebați cât au fost facturile Modern Calor, pe luna decembrie. Am primit peste o mie de mesaje, mai toate de la clienți nemulțumiți de sumele mari pe care le au de achitat în urma serviciilor societăţii locale.

„408 lei, apartament cu două camere, o cunoştinţă a plătit în altă zonă 200 şi ceva de lei”, „443 de lei, apartament cu două camere”, „s-au mărit nejustificat faţă de iarna trecută sau acum două ierni – 544 de lei, anul acesta trec pe centrală termică”, „300 de lei apartament trei camere, am înlemnit”, „416 lei, apartament cu două camere”, „504 lei, două camere”, „două camere cu repartitoare – 514 lei”, „500 de lei două camere”, „460 de lei două camere”, sunt doar câteva din mesajele primite.

Diferenţe de neînţeles

Primul aspect care iese în evidență este diferența extrem de mare între facturi pentru același tip de apartament. La apartamente cu două camere, de exemplu, valoarea facturii pe decembrie variază de la 96 de lei la 517 lei.

În calculul facturii intră diverși factori. Unul ar fi suprafața apartamentului ori suprafața radiantă, însă blocurile comuniste din Botoșani sunt cam la fel, nu de aici apar diferențele.

Mai există diferențe date de aparatele de măsură din apartamente, acele repartitoare. Practic, citirea se face la gigacalorimetrul de la intrarea în bloc, apoi consumul se repartizează la abonați în funcție de repartitoare.

În concluzie, consumul se împarte în funcție de repartitoare, dar se împart și pierderile. Asta în cazul în care toată lumea are repartitoare. Altfel, cel care nu are, plătește toate pierderile. Care sunt uriașe la subsolurile de bloc cu probleme.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Infiltrații cu apă în săli de operație ale Spitalului Județean din Târgu Jiu | Oltenia Live

Marți seara au fost observate infiltrații cu apă în...

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Pe locul trei în lista candidaților pentru europarlamentare din...

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Waste Side Story...