BOTOȘANI – Groapa de gunoi a judeţului nu mai are voie să funcţioneze. Depozitul nu întruneşte condiţiile legale

Data:

Amenințat cu suspendarea autorizației de mediu pentru o perioadă de şase luni, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Stăuceni funcționa în cursul zilei de ieri, însă nu se știa pentru ce perioadă.

Chiar dacă reprezentanții Consiliului Județean (CJ) au demarat procedurile pentru obținerea noii autorizații integrate de mediu, iar operatorul – Diasil Service SRL – a pus în funcțiune toate stațiile de tratare a levigatului, groapa de gunoi ar putea fi închisă.

Asta pentru că, cel puțin din punctul de vedere al celor de la Mediu, depozitul nu întrunește toate condițiile pentru a funcționa legal.

„Urma să aibă loc o nouă rundă de discuții, până pe 10 iunie, la inițiativa CJ și a operatorului, însă, deși am așteptat, nu am mai fost convocați. Nu știu care au fost motivele. Am solicitat și punctul de vedere de la Garda de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, care ne-a trimis la Garda Națională de Mediu – structura centrală.

Îi voi comunica domnului prefect situația existentă, după care până la finele acestei săptămâni se va lua o decizie. Care va fi aceasta, este greu de spus. Cert este că depozitul nu a fost proiectat să funcționeze cu această cantitate de levigat”, a spus directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani, Eugen Mateciuc.

Reprezentanții CJ dau vina pe cei de la mediu

De partea cealaltă, reprezentanții CJ spun că situația de la CMID Stăuceni s-a schimbat radical, întrucât au fost demarate procedurile pentru revizuirea autorizației integrate de mediu, care are ca termen de finalizare luna august a.c., iar nivelul de levigat din corpul depozitului a scăzut cu doi metri.

„Noi am solicitat încă de anul trecut declararea situației de urgență, însă domnii de la APM și Garda de Mediu au considerat că nu sunt motive. Din cauza lor nu s-a aprobat atunci situația de urgență, titrează MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related