Bomba la DNA în dosarul fostului europarlamentar Ţurcanu. Legături cu Poliția

Data:

Bombă în ancheta derulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Investigațiile scot la iveală aspecte incredibile privind jocurile de putere.

Ițele conduc inclusiv spre Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, existând informații că Mihai Țurcanu i-ar fi pregătit un dosar penal Elenei Mărăndel, cea care s-ar fi opus afacerilor nelegale și care l-a denunțat la DNA.

Jocuri de culise urmărite de procurori

Potrivit unor surse apropiate anchetei, la sfârșitul lui decembrie 2021, Mihai Țurcanu ar fi ajuns la sediul IPJ, iar polițiștii ar fi început propria investigație, doar pe această linie – cum că cei din comisia de achiziții, implicit Elena Mărăndel, ar fi fost de acord cu achiziția unor materiale neconforme.

Procurorii DNA au aflat de aceste jocuri de culise chiar din timpul interceptărilor, și încearcă acum să descoase această filieră. Prin urmare, doi dintre ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au ajuns să fie audiați de procurorii anticorupție în calitate de martori.

Informațiile sunt cu atât mai halucinante cu cât Elena Mărăndel este soția comisarului șef Sorin Mărăndel, nimeni altul decât șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Botoșani (n.r. – structură de informații a Ministerului Afacerilor Interne). Ba mai mult, în perioada noiembrie 2015 – februarie 2016, Elena Mărăndel a deținut funcția de subprefect al județului (n.r. – pe atunci purta numele de Coșman).

Continuarea în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...