BOTOȘANI | O comună condusă ca pe propria moşie

Data:

Considerată mulţi ani o comună săracă, Dimăcheniul iese în evidenţă cu o mulţime de investiţii ciudate. La Dimăcheni, la biserica abia reabilitată ar trebui dărâmaţi doi stâlpi ridicaţi fără avize, iar scena ridicată în vecinătate cu zeci de mii de lei arată ca o staţie de autobuz

Izolată în mijlocul dealurilor dintre Corlăteni şi Vorniceni, comuna Dimăcheni a fost mulţi ani condamnată la uitare. Aici, progresul a însemnat doar curentul electric şi câţiva kilometri de asfalt. Localitatea nu are o reţea de apă potabilă, dar banii adunaţi în bugetul local s-au dus pe altceva – pe un parc de agrement, care este pustiu aproape tot timpul, pe o monografie a comunei, în care nu au fost pomeniţi toţi cei vrednici, sau pe o scenă care seamănă mai mult cu o veche staţie de autobuz. Şi nu este doar atât. Cele câteva drumuri care s-au asfaltat duc spre locuinţele unor persoane cu funcţii.

Stradă asfaltată până la poarta mamei primarului

Una dintre străzile asfaltate, care începe din inima satului, duce taman până la locuinţa mamei fostului primar PSD, Ştefan Cojocaru. Poate nu întâmplător, pentru că ceva mai încolo fostul primar deţine o proprietate privată unde a amenajat şi un iaz, chiar lângă terasamentul căii ferate care duce spre Iaşi.

Un alt drum asfaltat începe tot cam din centrul satului şi o coteşte mai apoi spre locuinţa contabilei primăriei, Emilia Precob. O altă şosea porneşte către Roma, doar că asfaltul se opreşte aici după numai câţiva kilometri, undeva în câmp. Şi nu este doar atât.

Comuna trebuia legată de Corlăteni tot printr-un drum asfaltat, doar că, din cauza unei greşeli, 300 de metri din şosea nu au fost prinşi nicăieri, aşa că asfaltul se opreşte între cele două localităţi. Iar dacă cineva se încumetă să o ia la pas pe fiecare drumeag asfaltat mai are parte de o surpriză. Uneori, asfaltul se îngustează până la vreo 4,20 metri, iar pe unele porţiuni rigola dispare pur şi simplu pentru a reapărea în mod misterios câţiva metri mai încolo.

„Nimeni nu ştie de ce s-a procedat aşa, pentru că deocamdată recepţia lucrărilor nu a fost făcută”, spun sătenii, deşi asfaltările s-au făcut încă din 2016.

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: