BOTOȘANI – Proces cu amenzi false în poliţie

Data:

♦ Tot mai mulţi poliţişti botoşăneni ajung să răspundă în instanţă pentru abuzurile comise în timpul serviciului.
♦ Faptele sunt cu atât mai grave cu cât abaterile pentru care s-au dat sancţiuni au existat, însă amenzile devin nule din cauza semnăturilor falsificate

După scandalul mitei din Serviciul Rutier, un alt caz pune în umbră activitatea Poliţiei botoşănene. Doi polițiști din cadrul postului de poliție Vârfu Câmpului au fost condamnați pentru fals material în înscrisuri oficiale, după ce s-au apucat să întocmească procese verbale de contravenție unul în numele celuilalt, pentru a se ajuta reciproc și pentru a avea „rezultate” în activitate. Între timp, unul dintre ei s-a pensionat.

Totul s-a întâmplat pe 16 august 2018, în cadrul unei acțiuni polițienești pe linia prevenirii faptelor cu violență în comuna Vârfu Câmpului, când fostul șef de post, agentul șef principal Romică Gorgan, a întocmit și completat cinci procese-verbale de contravenție în numele colegei sale de patrulă, agent Elena Munteanu, inclusiv cu contrafacerea subscrierii. În aceeași zi, colega lui a redactat și ea un proces-verbal de contravenție în numele șefului de post, imitând la final semnătura acestuia.

Semnături contrafăcute pentru a-şi ajuta colega

Imediat după începerea patrulării, șeful postului de poliție a fost apelat de o localnică, aceasta reclamând că un vecin i-a blocat calea de acces spre domiciliu, proferând injurii și făcând gesturi obscene. Polițiștii au ajuns acolo și, cât timp Elena Munteanu a făcut audierile, șeful de post i-a întocmit vecinului recalcitrant două procese-verbale de contravenție pentru blocarea căii de circulație, respectiv pentru comportament antisocial, procesele verbale fiind întocmite în numele colegei. Ulterior, agenții de poliție au revenit la post, dar au fost din nou chemați la locul scandalului, vecinul continuând să adreseze injurii și cuvinte obscene.

Scena s-a repetat, șeful de post sancționându-l a doua oară pe scandalagiu, completând procesul-verbal în numele colegei, și, la final, imitând semnătura acesteia. După numai câteva ore, a urmat o altă sesizare pe motiv că o femeie, fiind în stare avansată de ebrietate, blochează circulația autovehiculelor pe DN29A, provocând scandal public. Polițiștii au ajuns și acolo, au determinat-o pe localnică să înceteze, iar mai apoi șeful de post a sancționat-o, procesul verbal fiind întocmit tot de șeful de post în numele colegei. Doar că, tot în aceeași zi, și Elena Munteanu a prins un localnic cu țigări de contrabandă, iar când a încheiat procesul verbal a trecut numele șefului său, pentru a-i întoarce cumva serviciile.

Articolul complet poate fi citit în MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related